Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Hajnalig szavaznak a költségvetésről

2003.11.24. 16:58
Kapcsolódó cikkek (1)
Majdnem egy egész napig nyomogathatják a gombokat a kedd reggel kezdődő költségvetési szavazásban a képviselők. A maratoni szavazás alatt kétóránként tartanak 15 perces szüneteket.
A jövő évi költségvetéshez a több mint kétezer módosító indítvány érkezett. Ezek legnagyobb részét a Fidesz nyújtotta be. Bár a módosítók túlnyomó többségét valószínűleg el fogja utasítani a parlament kormánypárti többsége, maga a szavazás maratoni lesz. A képviselők reggel kilenckor kezdik el nyomkodni a gombokat.

A várhatóan szerda reggelig tartó szavazás során kétszer tartanak hosszabb, félórás szünetet. Egyébként kétóránként szakítják meg a szavazásokat negyedórás szünetekkel. Szili Katalin házelnök arra kérte a pártok frakcióvezetőit, a szünetek végének betartásával biztosítsák a szavazás gördülékeny menetét.

A Fidesz az általa legfontosabbnak tartott területekre, így az önkormányzatok finanszírozására és a versenyképesség növelésére összesen 370 milliárd forintot csoportosítana át, amelynek mindenképpen megvan a fedezete - állítja Varga Mihály fideszes képviselő. A kormánypártok szerint azonban az ellenzéki javaslatoknak a forrásigénye összesen 730 milliárd forint, és ezeknek nincs meg a valós pénzügyi fedezete.