Emília
18 °C
26 °C

21 000 pont felett a BUX

2005.08.01. 12:26
Tovább tart a Budapesti Értéktőzsde száguldása, 12 előtt néhány perccel 21 ezer pont fölé emelkedett a BUX.
Megvan a 21 000 pont, a BUX index az 12 előtt néhány preccel áttörte a következő ezres határt is, ez 1,4 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz képest. A rallyban az MTelekomon kívül az összes blue-chip részvény részt vesz, az OTP drágult a legtöbbet.

A MOL, az OTP és az Egis egyaránt történelmi csúcson áll, és jelentős növekedést mutatott az elmúlt napokban a Borsod Chem és az FHB is. Látható tehát, hogy a mostani növekedés sokkal szélesebb, mint a korábbiak, hiszen eddig vagy a MOL-OTP páros, vagy a gyógyszergyártók húzták újabb és újabb magasságokba a barométert.

A Budapesti Értéktőzsde részvényforgalma júliusban 11 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest, kétszeres árfolyamértéken számolva 674,34 milliárd forintot tett ki - közölte a BÉT hétfőn a brókercégek jelentései alapján készült összesítésében. Az elmúlt hónap során a BUX index sorozatosan történelmi csúcsokat döntött, a hónap elején átlépte a 19 ezer, majd a hónap végén a 20 ezer pontot is. Összességében több mint 10 százalékkal, csaknem kétezer ponttal emelkedett egy hónap alatt az index értéke.

A rally nem csak Magyarországra, hanem az egész régióra kiterjed.