Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb csúcson a BUX

2005.08.02. 16:56
Legjobban a Mol papírjait vitték, de a Danubius részvényei erősödtek leginkább. A Magyar Telekom viszont rosszul járt ezzel a keddel.

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe 21354 ponton zárt kedd este. Ez 350 pontos növekedést jelent, ami 1,67 százalékos erősödéssel egyenértékű. A BUX délelőtt nyitás után meredeken megindult felfelé, és tíz óra előtt megközelítette a kedd esti záróértéket. Pár perccel tíz előtt aztán erős zuhanásba kezdett, de értéke a nyitóérték felett maradt, aztán kisebb csúcsokkal végig erősödő tendenciát mutatott.

Kisebb forgalom

A nap során 14,9 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok, ez alatta marad a 17 milliárd forint feletti éves átlagnak. A hitelpapírpiac még gyengébben muzsikált, alig négymilliós volt a forgalom a szokásos 1,4 milliárdhoz képest.

Legjobban a Mol papírjait vitték, hatmilliárd forint értékben, a társaság részvényei három százalékot erősödtek. Leginkább az utolsó fél órában húzott bele a társaság, hiszen négy körül még alig 1,6 százalékos volt a növekedés. Keresett volt az OTP pakettje is, papírjai 3,1 milliárdért cseréltek gazdát, egy nap alatt 2,7 százalékos haszonra tett szert, aki a pénzintézet részvényeibe fektetett. Legjobban a Danubius erősödött, egy nap alatt öt százalékot, de a társaság részvényeinek a forgalma nem haladta meg a százmillió forintot.

A Magyar Telekom részvényeivel lehetett a legtöbbet bukni, a társaság estére egy százalékot vesztett értékéből. A Richter is gyengélkedett, igaz, ott csak 0,4 százalékos volt a változás.