Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Újabb csúcson a BUX

2005.08.02. 16:56
Legjobban a Mol papírjait vitték, de a Danubius részvényei erősödtek leginkább. A Magyar Telekom viszont rosszul járt ezzel a keddel.

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe 21354 ponton zárt kedd este. Ez 350 pontos növekedést jelent, ami 1,67 százalékos erősödéssel egyenértékű. A BUX délelőtt nyitás után meredeken megindult felfelé, és tíz óra előtt megközelítette a kedd esti záróértéket. Pár perccel tíz előtt aztán erős zuhanásba kezdett, de értéke a nyitóérték felett maradt, aztán kisebb csúcsokkal végig erősödő tendenciát mutatott.

Kisebb forgalom

A nap során 14,9 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok, ez alatta marad a 17 milliárd forint feletti éves átlagnak. A hitelpapírpiac még gyengébben muzsikált, alig négymilliós volt a forgalom a szokásos 1,4 milliárdhoz képest.

Legjobban a Mol papírjait vitték, hatmilliárd forint értékben, a társaság részvényei három százalékot erősödtek. Leginkább az utolsó fél órában húzott bele a társaság, hiszen négy körül még alig 1,6 százalékos volt a növekedés. Keresett volt az OTP pakettje is, papírjai 3,1 milliárdért cseréltek gazdát, egy nap alatt 2,7 százalékos haszonra tett szert, aki a pénzintézet részvényeibe fektetett. Legjobban a Danubius erősödött, egy nap alatt öt százalékot, de a társaság részvényeinek a forgalma nem haladta meg a százmillió forintot.

A Magyar Telekom részvényeivel lehetett a legtöbbet bukni, a társaság estére egy százalékot vesztett értékéből. A Richter is gyengélkedett, igaz, ott csak 0,4 százalékos volt a változás.