Géza
-12 °C
-4 °C

C&A lesz a váci utcai Fontanából

2004.02.17. 08:40
A következő néhány hónapban összesen három üzletet kíván létrehozni a C&A Mode Kft. Az egyik fővárosi boltot a Westend City Centerben, a volt Giacomelli Sport helyén nyitják. A másikat a Váci utcában, az egykori Fontana Divatházban, ahol az egész épületből C&A lesz. A harmadik üzletét Pécsre tervezi a társaság.
A tavaszi három üzlet megnyitását követően ősszel várható a terjeszkedés következő fázisa. Terveik szerint év végére hat magyarországi üzletet kívánnak kialakítani. A cég elsősorban a ruházati ipar divatszezonjához igazítja expanzióját, ugyanis minden egyes újonnan nyíló boltjában már az új kollekciót igyekszik bemutatni.

Csak Magyarországon terjeszkednek bevásárlóközpontokban

A Napi Gazdaság információja szerint a tavaszi megnyitók után őszre várható újabb C&A-üzlet. A vállalatnál elmondták, hogy itthon nem könnyű 2500 négyzetméter körüli, jó helyen fekvő, kedvező árú üzlethelyiséget találni. Többek között Magyarországon ezért is jelent meg a társaság bevásárlóközpontokban, holott más országokban nem jellemző a cégre az effajta terjeszkedés.

A német családi vállalkozás 1999-ben kezdte meg kelet-európai terjeszkedését, és 2002-ben jelent meg Magyarországon. Az Árkád Bevásárlóközpontban nyitott első üzlete a jelek szerint sikeres volt, mivel ezt követően a Pólus Centerben is megjelent.