Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Piramis épül a Dunaújvárosban

2008.05.08. 07:45
Újabb Piramis Centert épít vidéken a Casaro Hungary. Az izraeli társaság Dunaújvárosban készül nagyszabású beruházásra, a projekt első lépéseként megvásárolt egy közel 50 ezer négyzetméteres telket a Duna-parti városban – értesült a cégtől a Világgazdaság.

Shlomi Shlomovitz ügyvezető igazgató lapunknak elmondta: a tervek szerint hamarosan egy 15 ezer négyzetméteres bevásárló- és szolgáltató központ munkálatait kezdik meg, a létesítmény számos új szabadidős lehetőséget is kínál majd a település lakóinak. A cég közlése szerint a beruházás teljes értéke előreláthatólag eléri a 23 millió eurót, azaz mintegy hatmilliárd forintot.

A cégvezető egyelőre nem közölte, hogy melyik bank lesz a finanszírozó, erre később kerül sor. Elmondta viszont, hogy a Piramis bevásárlóközpontokban a havi négyzetméterenkénti bérleti díjak várhatóan 10–18 euró között alakulnak majd.

Shlomovitz azt mondta, ez az adásvételi ügylet fontos lépés a cég fejlődésében. Bízik abban, hogy a dunaújvárosi beruházás nemcsak üzleti szempontból lesz sikeres, hanem a város életében is kedvező változást hoz. Szakértők emlékeztetnek: kiskereskedelmi ingatlanpiaci szempontból valóban fontos lehet ez a beruházás, ugyanis hasonló koncepció alapján még nem épült bevásárlóközpont az odatelepített termelőegységek nyomán növekvő vásárlóerejű településen.

A Casaro nem áll le a magyarországi fejlesztésekkel, de jelentős beruházásokat készít elő Szlovákiában és Romániában is. A koncepció hasonló, mint nálunk, szintén bevásárlóközpontokkal szeretne a piacra lépni. Jelenleg folyamatban van az ehhez szükséges területek megvásárlása.

A Casaro Hungary jelenleg Tiszaújvárosban épít egy Piramis Centert, annak megnyitását november 15-re tervezik. Korábban lakóprojektekbe kezdett, illetve ilyeneket most is tervez az izraeli érdekeltségű cég.