Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Hétvégétől kapható a Chevrolet

2004.10.13. 08:23
Közel ötszáz Chevrolet érkezett már az országba, az értékesítés azonban még nem kezdődött meg. Országosan 56 helyen lehet vásárolni a három új típusból.
Alig egy hónappal a Daewoo márkanév Chevrolet-re cserélését követően megjelent a tengerentúli márka első modellcsaládja a magyarországi autószalonokban. Bár az előzetes adatok szerint eddig több mint 470 Chevrolet Lacetti megrendelését regisztráltak a márka magyarországi importőrénél, a kompakt, a szedán és a kombi változatokat "csak" néhány nap múlva, a nyitott hétvége keretében ismerhetik meg alaposabban az érdeklődők, illetve a potenciális vevők.

Gyarapodnak

Jelenleg országosan 56 értékesítési ponton lehet Chevrolet modelleket vásárolni, mondta el Wolf Károly, General Motors hazai márkaigazgatója. A Chevrolet-kereskedések száma év végéig várhatóan négy-öttel gyarapszik, részben meglévő Opel-kereskedések melletti bővítéssel, részben önálló szalonként.

A Daewoo-Chevrolet modellek iránti kereslet igencsak megnőtt, hiszen az elmúlt év hasonló időszakhoz képest idén január és szeptember vége között mintegy 43 százalékkal több autót adtak el. Tavaly egész évben összesen 11 579 új Daewoo kelt el, addig idén szeptember végéig 11 ezernél többet értékesítettek a dél-koreai márkából. A mostani adatok szerint a megközelítően félezer Chevrolet mellett a még raktáron lévő Daewook is kaphatók, amelyekből ötszáz körüli a megrendelés.

Amennyiben a megrendelések üteme nem lanyhul, úgy az év végéig 14-15 ezer autó eladásával számolhat a magyarországi Chevrolet, amely ezzel itthon elmúlt évi öt százalék körüli piaci részesedését 7-7,5 százalékra növelheti.