Gusztáv
-4 °C
1 °C

Pontgyűjtő hitelkártya az MKB Banktól

2006.10.18. 11:44
Az MKB Bank és a Lufthansa Miles & More két új co-branded hitelkártyával, a Miles & More MKB MasterCard Standard és Gold kártyával lép piacra. Az új hitelkártya a Lufthansa Miles & More pontgyűjtő törzsutasprogramját ötvözi a banki hitelkártya-szolgáltatásokkal.

Újabb co-branded hitelkártyával lép piacra az MKB. A bank vezérigazgató-helyettese komoly mérföldkőnek nevezte a lépést. Balogh Imre emlékeztetett, hogy a bank tradicionálisan vállalati ügyfeleket szolgált ki, lakossági üzletágát fokozatosan építette fel. Az üzletág fejlesztésében fontos szerepe volt például a társkártyáknak. A pénzintézet már korábban is több sikeres co-branded programot indított, például az Allianz vagy a T-Mobile együttműködésével. Most a Lufthansával kötött megállapodást a bank, így az új hitelkártya tulajdonosai a kártya használatakor hűségpontokat gyűjthetnek, amit a későbbiekben a légitársaságnál beválthatnak.

Ingyenjegy

A Lufthansa a legtöbb utast szállító klasszikus légitársaság, amely Magyarországon 20 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik: járatain 77 ország több mint 170 célállomására lehet eljutni. A cég egyre népszerűbb Magyarországon is, szeptemberben például 12 százalékkal nőtt a budaesti utasforgalma a tavalyihoz képest.

A Lufthansa Miles & More Európa legnagyobb törzsutasprogramja. Tagjai mérföldeket gyűjthetnek, amennyiben Lufthansával, Star Alliance partner légitársaságokkal, illetve regionális partnerek járatain repülnek. A törzsutasok további mérföldeket kapnak autóbérlés, szállodai tartózkodás, illetve a törzsutasprogram partnerei által ajánlott szolgáltatások igénybe vétele során. Az új hitelkártyák birtokosai a mérföldeket mindennapi kártyás vásárlásaik során is gyűjthetik, így még gyorsabban válthatják be azokat Lufthansa-repülőjegyre vagy egyéb ajándékra. Balogh Imre szerint ha valaki intenzíven használja a kártyáját, akár a karácsonyi periódusban összegyűjthet egy ingyen repülőjegyre elegendő pontot.

Az igényléssel egyidejűleg az ügyfél tagja lesz a törzsutasprogramnak, és gyűjtheti a mérföldeket. Az igényelhető hitelkeret Standard hitelkártya esetén százezer és egymillió forint között, Gold hitelkártya esetén pedig háromszázezer és kétmillió forint között van. Ettől eltérő összegű hitelkeret is igényelhető, a standard hitelbírálat feltételeinek teljesítésével. Az éves kártyadíj a standard kártyánál 6500 forint, a gold kártyánál 13 ezer forint. A havi kamat két százalék, a THM 27, 4 százalék.

Klasszikus hitelkártya

A klasszikus hitelkártyákhoz hasonlóan a kártyabirtokosok külföldön és belföldön egyaránt díjmentesen használhatják kártyájukat vásárlásra, akár 45 napi kamatmentes periódussal. Az első kártyás vásárlás után a főkártya tulajdonosa háromezer mérföldet kap ajándékba, társkártyánál ezer mérföld a jutalom.

Az MKB Bank hitelkártya-portfoliója mára eléri a 30 ezer darabot, ennek jelentős százalékát teszik ki a presztízs hitelkártyák.

A MasterCard rohamos fejlődést tapasztalt a magyarországi kártyapiacon, és mára elérte azt a szintet, hogy a co-branded kártyákkal járó előnyök nélkülözhetetlenek legyenek egy sikeres kártya bevezetéséhez. A bankkártyák száma 2005-ben 13 százalékkal nőtt, s év végére elérte a 4,7 millió drabot - idézte a cég képviselője a jegybank adatait. Zdenek Houser elmondta, hogy a MasterCard felmérése szerint tavaly év végén a megkérdezettek 16 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szeretne új bankkártyát igényelni a következő 12 hónapban.

Tavaly jelentősen növekedett a bankkártyák népszerűsége Magyarországon, az ügyfelek is egyre nagyobb igényekkel rendelkeznek. Az elsősorban vásárlásra használt hitelkártyák száma 2005-ben lépte át az egymilliós köszöböt, a co-branded hitelkártyák száma a duplájára nőtt.