Oszkár
20 °C
29 °C

Teszpályát épít Veszprémben a Continental

2008.07.04. 07:46
Már működő ezer fős gyára mellett épít tesztpályát Veszprémben a német Continental. A gumiabroncsairól ismert, de a világ öt vezető autóipari beszállítója közé tartozó cég mérnökközponttá fejlesztené kerékszenzorokat és egyéb elektronikai részegységeket készítő veszprémi telephelyét.

Több mint 10 millió euróért tesztpályát épít Veszprém közelében a Continental AG, és ezzel összefüggésben néhány év alatt 100 új munkahelyet teremt képzett dolgozók és mérnökök számára.

A német autóipari beszállító csoport ezerfős veszprémi gyára, a Continental Teves Magyarország Ipari Kft. kerékszenzorokat és egyéb elektronikai részegységeket készít a blokkolásgátló fékekhez (ABS) és az elektronikus stabilitásszabályozókhoz (ESC). A telephely fejlesztő központját 2001-ben avatták fel, s jelenleg körülbelül 120 mérnök dolgozik itt, főként szoftverfejlesztőként.

A Continental új ABS- és ESC-tesztpályája egy nagy tapadású útfelületből, egy alacsony tapadású részből, egy egyenetlen felületű pályából, valamint egy speciális tervezésű gépjármű-dinamikai vizsgálati pályaszakaszból áll majd. A régió három legnagyobb foglalkoztatójának egyikeként a Continental az elkövetkező négy évben modern mérnöki központtá fejleszti veszprémi telephelyét, miközben további munkahelyeket teremt majd mérnökök számára - tájékozatta lapunkat Pápai Tamás ügyvezető igazgató. A helyi Pannon Egyetemmel is szoros együttműködést fenntartó Continental csoport jelentősen hozzájárul a magyar mérnökképzés fejlődéséhez.

A több mint 25 milliárd eurós éves árbevételével a Continental konszern bekerült a világ öt vezető autóipari beszállítója közé. Ma a vállalatcsoport körülbelül 150 ezer alkalmazottat foglalkoztat 36 ország közel 200 telephelyén. A konszern 27 ezer fős Chassis & Safety divíziójának - amelyhez a veszprémi leányvállalat is tartozik - éves árbevétele meghaladja az ötmilliárd eurót.