Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Olcsóbb lesz a Corvin

2005.04.01. 08:11
Áruház marad a Corvin - az újdonsült bérlő, a Tranzit üzlethálózatot működtető Imperial Kft. tervei szerint a korábbi skálás koncepcióban elképzeltnél egy szinttel lejjebb pozicionálják az áruházat.
Újrapozicionálja a piacon a Corvin Áruházat az Imperial Kft., amely nemrég tartós bérletbe vette az ingatlant a Skálától. Az áruház első és harmadik emeletén jelenleg is fogadják a vásárlókat, a második emeletet áprilisban nyitják meg, amint az árufeltöltés befejeződik. A harmadik emeleti lakberendezési osztályt egyelőre a régi tulaj, a Skála üzemelteti, ezt a szintet szeptemberben veszi át az új bérlő.

A Skála-csoport korábban prémium termékeket, felső és középkategóriás márkákat forgalmazó áruházként kívánta működtetni a Corvint, januárban azonban - a Skála Divatház piaci kivonulásának bejelentését követően - megkezdődött a Corvin kiürítése is, és kérdésessé vált, mire lehetne használni az 1926-ban épült, műemléki védelem alatt álló ingatlant.

Az Imperial elsősorban outletes vagy ahhoz hasonló kereskedelmi technikák bevezetésében gondolkodik, ennek megfelelően - négy Tranzit-boltja után - a Blaha Lujza téri épület első emeltén is Tranzit-outletet alakított ki. A látogatók száma meghaladta a cég által az első hónapra remélt szintet, a második emelet megnyitásától a vásárlók megkétszereződését várják. Az Imperial 2000-ben nyitotta meg első üzletét a Deák téri volt Porsche-szalon helyén. Azóta ismertté váltak a Tranzit hálózat boltjai - vélik a vállalatnál. A Corvin az eddigi legnagyobb üzletük.