Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Negyvenmilliót csalt ki ügyfeleitől a befektetési tanácsadó

2002.07.04. 13:00
Egy Somogy megyei nő 20-50 százalékos hozamú befektetést ajánlott hiszékeny ügyfeleinek, amivel összesen negyvenmillió forintot sikerült összeszednie. Volt, aki hatmillió forintot bízott a már előzetes letartóztatásban lévő nő gondjaira.
Néhány hónap leforgása alatt több mint 40 millió forintot csalt ki megtévesztett áldozataitól egy 39 éves nő, aki rendkívül kedvező befektetési lehetőségeket ajánlott egy Nyugat-Európában bejegyezett holding nevét felhasználva Somogy megyében - közölte Pintér József őrnagy, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályvezetője sajtótájékoztatóján.

Ötvenszázalékos hozam

Bejelentette: a rendőrség üzletszerűen jelentős értékre elkövetett csalás elkövetésének alapos gyanúja miatt indított eljárást a Baja környékén élő nő és annak feltételezett társa, egy férfi ellen. Mindketten előzetes letartóztatásban vannak. A rendőrtiszt tájékoztatása szerint a hamis bélyegzővel ellátott szerződési nyomtatványokon feltüntetett hozamok a befektetés összegétől, illetve a futamidőtől függően 10-20, de akár 50 százalék többlet-visszafizetést garantáltak. A lekötési idő egytől hat hónapig terjedt.

Ötvenezertől hatmillióig

A rendelkezésre álló adatatok alapján a legkisebb befizetett összeg 50 ezer, míg a legnagyobb több mint 6 millió forint volt, amelyről a hiszékeny befektetők sem átvételi elismervényt, sem más bizonylatot nem kaptak, s többségük nemhogy a hozamot, de a befizetett pénzt sem kapta vissza. Megjegyezte: egy szakember a nyomtatványok alapján azonnal megállapította volna, hogy egy ilyen tőzsdei befektetés nem valós.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!