Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Családon belül?

2004.12.21. 10:29
A Népszabadság értesülései szerint a Wizz Air közel ötszázmillió forint tartozást halmozott fel a Budapest Airporttal szemben. A lap információi szerint a repülőtér könyvvizsgálójának tulajdonosa, Virág Attila egyben a Wizz Air résztulajdonosa is.
A Népszabadság birtokába került dokumentumok szerint a Ferihegyi repülőteret üzemeltető, az állami tulajdonban lévő Budapest Airport Rt. könyvvizsgáló cégének több tulajdonosa, illetve vezető munkatársa is érdekeltséggel bír az idén tavasszal indult fapados légitársaságban, a Wizz Airben.

Kiszámlázták

A félmilliárd forintos adósság annak ellenére halmozódott fel, hogy a repülőtér minden esedékes követelését kiszámlázta a fapados légitársaságnak. A tartozás és annak mértéke - leszámítva a Malévot - példa nélküli Ferihegyen.

A Budapest Airport Rt. más esetben már néhány hetes fizetési késlekedés esetén is felszólítja adósát, s ha kell, megteszi a behajtáshoz szükséges lépéseket, a mostani eset egyedi. A Népszabadság kérdésére az üzemeltetők elmondták, hogy a Wizz Air "megállapodás szerint" fizet, ám ennek pontos tartalmáról nem adtak felvilágosítást.

Nem tudják

Semmilyen jel nem mutat arra, hogy a Budapest Airport Rt. tulajdonosa, az ÁPV Rt. a könyvvizsgáló lecserélésén gondolkodna. A Budapest Airport Rt. havi kontrolling adatszolgáltatást teljesít az ÁPV Rt.-nek, ám ebből "nem derül ki, hogy a társaságnak melyik szerződéses partnerével szemben milyen mértékű követelése áll fenn. Egy ilyen szintű követelés, illetve tartozás a cég menedzsmentjének vagy legfeljebb a társaság igazgatóságának hatásköre, tehát a tulajdonosnak erre szükségképpen nincs rálátása"- tudta meg a Népszabadság.