Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cseh gyorséttermek készülnek Magyarországra

2006.09.18. 11:20
Cseh szendvicseket fogyaszthatnak rövidesen a magyarok. Három nagy cseh fast food társaság is jelezte, hogy már a közeljövőben megjelenik termékeivel a magyar piacon.

Elsőként az Apetit fast food cég nyit leányvállalatot Magyarországon, őt a Crocodille követi, míg harmadikként a Hamé csoport jelezte terjeszkedési szándékát.

"Már létrehoztunk Magyarországon egy társaságot, most annak logisztikai támogatásán gondolkodunk" - közölte a Tyden című cseh társadalmi-politikai hetilap legújabb kiadásában Stanislav Holinka, az Apetit cég tulajdonosa.

A lengyelek már eszik

Az Apetit részvénytársaság már sikerrel értékesíti termékeit a lengyel piacon. Szlovákiában korábban leányvállalatot alapított, amely nemcsak a termékek előállításával és forgalmazásával törődik, hanem saját központi raktárral is rendelkezik. Az Apetit tavalyi forgalma mintegy 200 millió koronát tett ki, az idei év terve meghaladni a 300 milliós forgalmat.

Petr Cichon, a Crocodille CR tulajdonosa egyelőre nem kívánta a cég magyarországi terveit részletezni. Azt azonban megerősítette, hogy termékeik a magyar piacon már a közeljövőben megjelennek. A 13 éve alapított Crocodille CR jelenleg a legnagyobb csehországi szendvicskészítő cég, amelynek évi forgalma meghaladja a félmilliárd koronát.

A Hamé élelmiszeripari csoport nem titkolja, hogy mintegy két éven belül az első számú cseh szendvicskészítő cég szeretne lenni. A cég forgalma meghaladja az évi négymilliárd koronát. A Hamé a közelmúltban megvette a Bapa-Papácek szendvicskészítő vállalatot. A 90 százalékos részvénycsomagért 62 millió koronát fizetett. A maradék tíz százalékot a Hamé többségi tulajdonosa, Leos Novotny vette meg saját tulajdonba. A Hamé szendvicsüzletének forgalma 2005-ben meghaladta a 300 millió koronát.

A negyedik nem jön

A cseh szendvicspiac negyedik játékosa, a KM-Produkt egyelőre nem tervez magyarországi terjeszkedést. A KM-Produkt tavalyi bevételei 100 millió koronára rúgtak.

A Tyden összeállítása szerint Csehországban évente több mint 1,1 milliárd korona értékben adnak el szendvicseket. A piaci szakértők véleménye szerint azonban még jelentős lehetőségek vannak a bővítésre és a forgalom növelésére.