Aliz
6 °C
14 °C

Történelmi csúcson zárt a BUX

2005.08.30. 17:00
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 463,11 pontos emelkedéssel, 21 653,66 ponton zárt kedden. Az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 2,19 százalékos emelkedés.
Átlagosnak megfelelő, 16 milliárdos forgalommal vastag pluszban zárta a BUX a keddi kereskedési napot. Az index 2,2 százalékos ugrásához mind a négy blue chip jócskán hozzájárult és a kis papírok sem "tétlenkedtek". A 21 654 pontos záró érték történelmi zárócsúcs, bár az abszolút csúcs némileg magasabb, hiszen napközben 21 670 ponton is járt a barométer.

Régiónkban a varsói WIG20 1,1 százalékos plusszal szintén csúcsot döntött a nap folyamán, a PX50 1,6 százalékkal van emelkedőben, míg az IRTS szintén járt soha nem látott magasságban, 0,6 százalékos pluszban jár.

Magyarországhoz visszatérve a nagyok közül az OTP volt a legszerényebb, forgalma ugyan átlag feletti, 1,5 százalékos emelkedése viszont elmarad a MOL 3,4 százalékos, vagy az MTelekom, illetve a Richter 2,2 és 2,8 százalékos drágulásától, amelyek forgalma csaknem duplája a megszokottnak. Az MTelekom egyébként több mint 3 éve nem járt ilyen magasságban, panaszra az OTP befektetőinek sincs oka.

A kisebb papírok piacán a Graphisoft befektetői örülhettek, a papír ugyanis nagy forgalommal 2,6 százalékot emelkedett, igaz napközben járt 1800 forint fölött is, záróértéke most "csak" 1775. A Freesoft "látszólag ok nélkül" emelkedett 3 százalékot, forgalma átlag feletti, de persze így is elenyésző.

Jól teljesített a régóta csak "toporgó" EGIS is, átlagos forgalommal 2,3 százalékot tudott gyarapodni, mialatt az FHB 0,6 százalékot emelkedett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?