Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Demján Sándoré lett a Hungexpo

2005.03.10. 17:10
A Demján Sándor nevéhez köthető TriGránit veheti meg a Hungexpo 77 százalékos részvénycsomagját nyolcmilliárd forintért. Második helyezett a Carion lett.
Az ÁPV Rt. Igazgatósága a mai napon megállapította a Hungexpo Rt. privatizációs pályázatának eredményét. A testület az értékelő bizottság javaslata alapján úgy döntött, hogy a pályázat nyertesévé a GL Events, a TriGránit Fejlesztési Részvénytársaság és a West End Beruházó és Kereskedelmi Részvénytársaság Konzorciumát nyilvánítja. A magyar-francia befektetői konzorcium nyolcmilliárd forintos vételárat fizet a Hungexpo 77,01 százalékos állami részvénycsomagjáért. A fejlesztést egy 7,5 milliárdos beruházás biztosítja, melyből 5 milliárd forintnyi a működés első öt évében valósul meg, úgy, hogy a vásárváros továbbra is Kőbányán marad.

Ketten a második körben

Az első fordulóban első helyezett lett a Carion 94, második a GL Events 84,78, harmadik helyezett az Expomedia-Wallis 81,09 ponttal. A pályázati kiírás szerint a második fordulóba az ÁPV Rt az első két helyezettet hívta meg, akik szakmai pontszámukat magukkal vitték, s tettek új árajánlatot 2004. február 25-én.

A Carion 5,9 milliárd forintos árajánlatot tett, de mivel az előírt időpontig nem csatolta az árajánlat biztosítékául az előírt bankgaranciát, ezért a pályázati kiírás szerint első fordulós árajánlatát kellett figyelembe venni, így összpontszáma 69,02 lett, ezzel a pályázat második helyezettje lett.

A GL Events-TriGránit, WestEnd konzorcium - első fordulós ajánlatát 75 százalékkal megemelve - a magyar állam eladásra kínált 77,01 százalékos részvénycsomagjáért nyolcmilliárd forintos árajánlatot tett, ezzel 91,92 ponttal a pályázat nyertese lett.