Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

A leggyorsabban fejlődő techcégek között egy magyar vállalat

2003.10.22. 10:47
A SOLVO Biotechnológiai Rt. negyedik helyezettje lett a Deloitte & Touche által összeállított, 8 országra kiterjedő "Fast 50 Technológiai Cégek Közép-Európában" Rising Star kategóriájában.
Ez az elismerés a dinamikusan fejlődő közép-európai technológiai cégekre kívánja felhívni a figyelmet. A SOLVO Rt. a kevesebb, mint öt éve működő cégek között ért el előkelő helyezést.

"Ez egy igen fontos elismerés A SOLVO számára." - jelentette ki Ifj. Duda Ernő, a cég vezérigazgatója - "Nem csak a vállalatunk hírnevét növeli, hanem azt is jelzi, hogy Magyarországon egy egészséges biotechnológiai szektor van kialakulóban."

A felmérés része a Deloitte & Touche vállalat globális törekvésének, hogy felhívja a figyelmet a kiemelkedően gyors ütemben növekedő technológiai cégekre. A rangsor a cégek elmúlt három évben elért bevételeinek százalékos arányban mért növekedésén alapszik.

A Deloitte & Touche Fast 50 programját először 1995-ben Kaliforniában, a Szilícium-völgyben indították el. Azóta más Deloitte & Touche-irodák is bekapcsolódtak a programba szerte a világon, köztük az európai irodák is.

A SOLVO tevékenységi körébe elsősorban az ABC transzporterek és a Multidrog rezisztencia kutatási területe tartozik. A cég számos, a terápiás célmolekulákhoz, gyógyszerjelöltekhez, génterápiás alkalmazásokhoz, valamint diagnosztikához kapcsolódó szabadalommal rendelkezik.