Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Budapestre jön a Walt Disney

2004.06.21. 08:04
Magyarországra jön az amerikai Walt Disney médiaóriás internetes részlege. A hollywoodi központú társaság mobil- és online tartalomszolgáltatásra, valamint interaktív televíziózásra fokuszál.
A Walt Disney Internet Group (WDIG) új budapesti irodája, a New Media Service Center a társaság európai és más régiókban lévő partnereit szolgálja majd ki - tájékoztatta lapunkat Kim Kerscher, a WDIG szóvivője. A fővárosi irodában 30-40 munkatársat alkalmaz majd a cég. A szakembereket már újsághirdetésekben keresi a társaság. Kim Kerscher a beruházás pénzügyi vonzataival kapcsoltaban nem kívánt részleteket elárulni lapunkank.

A New Media Office a kreatív anyagok készítése mellett gyártási és operációs feladatokat is ellát majd - részletezte a magyarországi iroda tevékenységét a Walt Disney Internet Group szóvivője. Elmondta azt is, hogy a mobil- és internetes tartalomszolgáltatás mellett az interaktív televíziós megoldások fejlesztésében is szerepet vállal a WDIG új, budapesti részlege.

Az on-line tavaly volt először nyereséges

A tavaly első alkalommal pénzügyileg is eredményes évet zárt Walt Disney Internet Group olyan nagy internetes világmárkák vezetését látja el, mint a kategóriájában piacvezető Disney.com, az egyik legnépszerűbb online sportportál, a márciusban 16,1 millió látogatót vonzott ESPN.com, illetve az első számú moziportál, a Movies.com, valamint az ABCnews.com. A cég számos szélessávú terjesztésre szánt termék létrehozásában és terjesztésében is élenjár: az ABC News On Demand. Ez az előfizetéses video-hírszolgálata például az internet első 24 órás, élő és kizárólag online elérhető hírcsatornája.

A WDIG az ABC, ESPN, illetve a Disney márkanevek alatt különböző tartalmakat: csengőhangokat, operátorlogókat, háttérképeket, képüzeneteket, MMS-eket és Java-játékokat is kínál a világ vezető mobilszolgáltatóinak. A vezeték nélküli tartalomszolgáltatás területén a WDIG-nek a világ 20 országában 43 forgalmazóval és szállítóval van megállapodása.

Disney a mobilon

A csoport alig két hónapja együttműködik az egyik magyarországi mobilszolgáltatóval is: a Pannon GSM-mel kötött megállapodás értelmében a cég ügyfelei egyszólamú csengőhangokat és fekete-fehér - többek között Mickey egeres, Donald kacsás, oroszlánkirályos - képeket, valamint Disney-játékokat tölthetnek le a Pannon honlapjáról. Gazdag Attila, a Walt Disney Internet Group európai ügyvezető igazgatója a Pannon GSM-mel való szerződéskötéskor azt hangsúlyozta: folyamatosan bővítik mobil-tartalomszolgáltatási körüket Európában, a Pannon GSM-mel kialakított kapcsolat pedig lehetővé teszi a nagyobb magyarországi ügyfélkör kialakítását.