Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Dínós filmsorozatot forgat Magyarországon a Disney

2001.10.08. 09:22
Az előzetes hírek szerint a Walt Disney, a Hallmark és az ABC TV közös produkciójaként a fóti műtermekben kívánják leforgatni a Dynotopia című sorozat egyes részeit. A 36 millió dolláros összköltségvetésből mintegy 20 millió dollárt költenek el Magyarországon - tudta meg a Napi Gazdaság.
Várhatóan a jövő év elején kezdődik a fóti műtermekben a Walt Disney, a Hallmark Entertainment és az ABC TV közös produkciójának forgatása.

Húszmillió dollárt költenek el Magyarországon

A Dynotopia című 26 részes ifjúsági fantasy-sorozat összköltsége meghaladja a 36 millió amerikai dollárt, amiből a magyarországi forgatásokra mintegy 20 millió dollárt (5,5 milliárd forint) kívánnak költeni - közölte Czirkó József, a magyar produceri iroda, a Happy Crew Company vezetője.

Czirkó elmondása szerint az operatőrök egy része, a jelmeztervező, az epizód-, illetve mellékszereplők és a statiszták várhatóan magyarok lesznek.

Mostanáig mintegy 300 millió forint értékű díszletet építettek fel a szakemberek, a statisztaválogatás november végén kezdődik, a forgatás pedig várhatóan jövő év decemberében fejeződik be. A tervek szerint 2003 áprilisában véget érő utómunkálatok egy részét szintén Magyarországon végzik el.

A film első epizódját májusban vetítik az amerikai mozik. A sorozat forgatókönyvét James Gurney hasonló című könyvéből készítették, a főforgatókönyv írója pedig Chris Harold. A részenként 47 perces filmek a 6-30 év közötti korosztályt célozzák meg.

Dinoszauruszokból sosem elég

A film apropóját a Dynotopiából az Egyesült Államokban készített - decemberben az ottani mozikba kerülő - nagyjátékfilm adta, amelynek az elővetítések során akkora sikere volt, hogy a Disney a folytatás mellett döntött.

Amit a görög demokráciáról tudni kell

A játékfilm története szerint egy család kisrepülőgépével lezuhan a Dynotopia nevű szigetre, és megpróbál beilleszkedni az ott talált társadalomba. A sziget dinoszauruszok birtokában van, aki saját kultúrát, a magyar producer szerint a régi görög demokráciára hasonlító társadalmat hoztak létre.

Az évszázadok során azonban az újonnan jött családhoz hasonlóan több ember is érkezett a szigetre, akik a történet kezdetekor már mintegy szimbiózisban élnek a dínókkal. A sorozat folytatása a nagyfilm végével kezdődik; a szereplők valószínűleg nem lesznek ugyanazok, a karakterek azonban megtalálhatók a nagyfilmben és a sorozatban is.