Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lafayette áruház lehet a Divatcsarnokból

2008.04.02. 07:28
A Napi Gazdaság információi szerint a francia Lafayette áruházlánc is érdeklődik az Andrássy úti Párizsi Nagyáruház (ma Divatcsarnok) iránt. Az ingatlanpiacon több szereplő is megerősítette az értesülést, ám a Divatcsarnokot felújító Orco hivatalos válasza ezt nem támasztotta alá.

A cég egyelőre egyetlen érdeklődővel sem írt alá szerződést - közölte a társaság. A tárgyalási pozíciók miatt pedig nem kívánják közölni, hogy kikkel tárgyalnak az ingatlan kereskedelmi területéről.

A csarnokot az Orco hárommilliárd forintért vette meg, és nagyjából kétmilliárd forintot költ a felújítására. A Divatcsarnok a tervek szerint 2008 második felére készül el és csaknem 5500 négyzetméter területet kínál majd a leendő bérlőknek. Az 1911-ben épült, Budapest első modern áruházaként létrejött - és ebbéli funkciójában 1999-ig működő - épületben a tervek szerint az első két szint kereskedelmi felület lesz, a felső három szinten pedig irodahelyiségek lesznek.

Az áruház rendkívül vonzó a luxusmárkákat kínáló cégek számára, már csak azért is, mert a világörökség részét képező Andrássy út elejére bár nehézkesen, de betelepülni látszanak a világvárosokban hódító, legfelső kategóriát kínáló kereskedelmi hálózatok. Az úton megjelent már a Zegna és Louis Vuitton (LV), hamarosan nyit a Gucci, és jönne a Chanel, illetve a Dior is. Ingatlanpiaci pletykák szerint a Divatcsarnok iránt korábban az angol Burberry is érdeklődött, ám azóta nyitás közeli állapotba hozta üzletét a LV mellett.