Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Draskovics kisebb államot ígér

2004.05.03. 10:23
Kapcsolódó cikkek (1)
Hamarosan tárgyalja a kormány a középtávú fiskális politikára vonatkozó elképzeléseket - mondta a pénzügyminiszter a Napkeltében.
E költségvetési politika - a tervek szerint - felhasználva a magyar gazdaság kifejezetten jó teljesítményét, a költségvetési hiány fokozatos csökkentését állítja a középpontba, úgy hogy eközben csökken az állam mérete, az államháztartás terjedelme, a költségvetési újraelosztó szerepe - fejtegette Draskovics Tibor a Napkeltében.

Ezen a pályán haladva az államadósság aránya - amely a bruttó hazai termékhez mérve megközelíti a 60 százalékot - 2008-ig fokozatosan 54-55 százalékra csökken. Draskovics szerint az infláció határozottan mérséklődni fog, és a gazdaság olyan többletforrásokhoz jut, amelyek elősegítik az export és a beruházások emelkedését, a növekedés gyorsulását - írja a Napi Online.

A közeli napokban a kormány elé kerülnek a költségvetéspolitikára vonatkozó középtávú elgondolások. "Amit meg tudunk takarítani a kiadásokon, azt adjuk vissza adócsökkentésben, mert ez is a gazdaság érdeke" - ídézte a minisztert az MTI.