Piroska
3 °C
4 °C

Dél-Afrikába tart a Dreher

2008.09.02. 15:44
Októbertõl Drehet árulnak majd Dél-Afrikában, a SabMiller prémium márkaként vezeti be a piacra a sört, amit helyben gyártanak majd.

Dreher sört ihatnak októbertõl a dél-afrikaiak, a köztársaság söripari nagyvállalata, a SabMiller kedden Johannesburgban bejelentette, hogy prémium márkaként bevezeti hazai piacán a régi magyar márkát, a Drehert.

A Dreherrel kapcsolatos jogokat a dél-afrikai sörgyár 1993-ban szerezte meg. A Dreher Sörgyárak Zrt. a SabMiller érdekeltsége. A SabMiller egyik dél-afrikai sörfõzdéjében, Gautengben fõzik és palackozzák majd a Drehert.

Széles márkaportfoliót szeretnénk biztosítani vásárlóinknak – nyilatkozta a döntés kapcsán a dél-afrikai vállalatóriás, a világ kettes számú söripari cégének vezérigazgatója, Tony van Kralingen.

Látnak lehetõséget a prémium, azaz a kiemelkedõ minõségû sörök piacán, noha általában a sörpiac növekedésének üteme csökkent. Ugyanakkor a sörpiac bizonyos mértékig mindenütt ellenáll a gazdasági helyzet romlásának, a nehézségeknek. Dél-Afrikában a közepes árfekvésû sörök kategóriájában jelenik meg a Dreher Premium Lager világos sör, mellyel kapcsolatban az illetékes úgy fogalmazott, hogy tipikusan európai receptúra alapján készült finoman ízesített termék.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!