Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dél-Afrikába tart a Dreher

2008.09.02. 15:44
Októbertõl Drehet árulnak majd Dél-Afrikában, a SabMiller prémium márkaként vezeti be a piacra a sört, amit helyben gyártanak majd.

Dreher sört ihatnak októbertõl a dél-afrikaiak, a köztársaság söripari nagyvállalata, a SabMiller kedden Johannesburgban bejelentette, hogy prémium márkaként bevezeti hazai piacán a régi magyar márkát, a Drehert.

A Dreherrel kapcsolatos jogokat a dél-afrikai sörgyár 1993-ban szerezte meg. A Dreher Sörgyárak Zrt. a SabMiller érdekeltsége. A SabMiller egyik dél-afrikai sörfõzdéjében, Gautengben fõzik és palackozzák majd a Drehert.

Széles márkaportfoliót szeretnénk biztosítani vásárlóinknak – nyilatkozta a döntés kapcsán a dél-afrikai vállalatóriás, a világ kettes számú söripari cégének vezérigazgatója, Tony van Kralingen.

Látnak lehetõséget a prémium, azaz a kiemelkedõ minõségû sörök piacán, noha általában a sörpiac növekedésének üteme csökkent. Ugyanakkor a sörpiac bizonyos mértékig mindenütt ellenáll a gazdasági helyzet romlásának, a nehézségeknek. Dél-Afrikában a közepes árfekvésû sörök kategóriájában jelenik meg a Dreher Premium Lager világos sör, mellyel kapcsolatban az illetékes úgy fogalmazott, hogy tipikusan európai receptúra alapján készült finoman ízesített termék.