Ervin
14 °C
22 °C

Waczak szálló Budapesten

2006.11.13. 14:31
Az easyGroup a fapados légitársaság mellett szállodaláncával is megjelenik Magyarországon, a belvárosi, 57 szobás hotel nyáron nyílik. Londonban öt fonttól kínálnak szobákat.

Budapest lesz a világ harmadik városa, ahol a fapados légitársaságból kinőtt, mára önálló cégként működő, 16 vállalatot tömörítő easyGroup szállodát nyit - jelentette be Budapesten a csoport alapító tulajdonosa, Stelios Haji-Ioannou. A franchise-rendszerben működő első magyar easyHotel várhatóan 2007 tavaszán nyitja meg kapuit az Eötvös utca 25/A szám alatt, a VI. kerületben.

easyHotel Londonban

Az üzleti modellnek megfelelően az easyHotelek a városközpontban helyezkednek el, ahol olcsón kínálnak kis méretű, alapfelszereltséggel (WC, mosdó) rendelkező, különálló szobákat. A szobák kis mérete ellenére a koncepció eddig sikeresnek bizonyult, a vendégek ugyanis nem bánják az alacsonyabb árért kapott kisebb lakóteret - hangzott el a bejelentéskor. Az easyHotel csak szállást nyújt vendégeinek, az étkezés a szálloda környékén található vendéglőknek és boltoknak köszönhetően könnyedén megoldható. Az easyHotel Budapest megközelítőleg 57 szobát kínál majd. Londonban jelenleg három, a svájci Bázelben egy easyHotel várja az utazni vágyókat. A budapesti mellett az easyHotel további 38 szálloda megnyitását tervezi az elkövetkező öt évben Indiában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában.

Az árakat még nem véglegesítették, de a helyi piaci viszonyoknak megfelelően alakítják ki és a szálloda megnyitójához közeledve jelentik be azokat. Szobát foglalni kizárólag az interneten keresztül lehet, minél hamarabb foglal valaki, annál kevesebbet kell fizetnie. Az első londoni szállóban öt fonttól indultak az árak.

A easyHotel Budapest igazgatóját még keresik, nevét egy későbbi időpontban teszik közzé.

"Az easyHotel gyorsan terjeszkedik a magas színvonalnak és az erős márkának köszönhetően" - mondta Stelios Haji-Ioannou, akinek nevéhez számos vállalkozás megalapítása fűződik. "Örülök, hogy a következő szálloda Budapesten nyílik, amely amellett, hogy Európa egyik legizgalmasabb nagyvárosa, kulturális és történelmi szempontból is nagy jelentőséggel bír. Izgatottan várom a hotel megnyitóját 2007 tavaszán!" - tette hozzá a cégtulajdonos a franchise-szerződés ünnepélyes aláírása alkalmával.