Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

A gazdasági elit Gyurcsány első évéről

2007.06.08. 07:37
A kormány születésnapja előtt a Világgazdaság a gazdasági elit tagjait kérte egymondatos jellemzésre.

Beck György: Vegyes kép alakult ki bennem erről az időszakról. Nehezményezem, hogy az üzleti élettel való párbeszédre törekvés egyetlen jelét sem érzékeltem a kormány oldaláról.

Bojár Gábor: Aki tud számolni, tudhatta, hogy annak a felelőtlen osztogatásnak, amit Orbán Viktor kormánya elkezdett, majd a Medgyessy-kormány eszkalált, súlyos ára lesz.

Chikán Attila: Kiderült, hogy a választást követően megváltozott, erősen pragmatikussá vált kormányzati magatartás mögött nem volt átgondolt társadalmi-politikai célrendszer.

Csaba László: Az eredmények jórészt egyszeri, megismételhetetlen tényezőkből adódnak, mint az infláció meglódulása és a közterhek jelentős emelése, különösen a vállalkozóknál.

László Csaba: Ilyen reformtempó mellett óhatatlanul megnő a selejt aránya. Pedig egy reformfolyamat társadalmi hitelességét a bevezetés napi problémái áshatják igazán alá.

Parragh László: Reformbarkácsolás folyik. Nem történt meg a nagy elosztó rendszerek megújítása. Valami elindult ugyan, de annak hiányzott a kellő szakmai előkészítése.

Raskó György: Folytatódtak a „kommandóakciók” a rossz minőségű élelmiszerek kiszűrésére. A rajtaütések növelték a miniszter népszerűségét, ám nőtt az élelmiszer-behozatal.

Takács János: Baj, hogy az ország nagy kérdéseiben sincs konszenzus. Az összefogásra nemcsak a politikai pártoknak kell törekedniük, hanem a társadalom egészének.