Rafael
19 °C
33 °C

Budapesten az Elcoteq központja

2005.05.29. 20:09
Finnországból Budapestre helyezi át székhelyét a finn Elcoteq. Az elektronikai termékeket gyártó cég szeretne közelebb kerülni partnereihez.
A finn Elcoteq vállalat júliustól Budapestre helyezi át európai központját a finnországi Espoóból, jelentette be Harri Ojala, a cég európai gyártási igazgatója vasárnap Pécsett, sajtótájékoztatón.

Közelebb vannak

Az Elcoteq júliusban nyitja meg irodáját a magyar fővárosban, ahonnan az európai üzleti tevékenységet, azaz a pénzügyi-, értékesítési munkát és a kutatás-fejlesztést irányítják.

Az elektronikai termékeket gyártó cég választása azért Budapestre esett, mert szeretne földrajzilag közelebb kerülni partnereihez, akiknek többsége Magyarországon és a környező országokban található. Ezen kívül Magyarország kedvező gazdasági környezetet kínál a központ létesítéséhez, ahogyan legnagyobb, pécsi gyára működéséhez is.

Versenyképesnek tartanak

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter arról szólt, hogy az Elcoteq 2004 és 2008 között 54 millió euró értékű beruházást valósít meg Pécsett. A gyártóberendezéseket érintő fejlesztés 700 új munkahely megteremtését teszi lehetővé a jelenleg mintegy 4.800 embert foglalkoztató gyárban.

Az Elcoteq a világon 4 kontinensen és 13 országban van jelen, alkalmazottainak száma mintegy 19.000. Magyarországi leányvállalata, az Elcoteq Magyarország Kft. beruházásainak értéke 2004-ben elérte a 20 millió eurót, ennek köszönhetően két üzemében, magas színvonalon gyárt elektronikai termékeket, berendezéseket kommunikációs technológiai megrendelőinek.

Kóka János megjegyezte, Finnország 1 milliárd euró összértékű befektetésekkel van jelen Magyarországon, gazdasági vállalkozási mintegy 7.000 embert foglalkoztatnak.

A miniszter a közelmúltban, Finnországban tett látogatásának tapasztalatait összegezve azt mondta: a finnek versenyképes országnak tartják Magyarországot, és ezt erősítik az Elcoteq folyamatos magyarországi fejlesztései és európai központjuk Budapestre való áthelyezése is.