Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Vidékre megy az Electro World?

2003.08.14. 08:32
Az egy fővárosi és két főváros közelében lévő áruházzal rendelkező brit érdekeltségű cég hamarosan Kelet- és Dél-Magyarországon nyithat új üzleteket. Állítólag olyan városokat vettek célba, amelyekben nagy vetélytársuk, a Media Markt már megjelent.
A Napi Gazdaság információi szerint Pécsett és Debrecenben is áruházat nyit a brit Dixons-csoport érdekeltségébe tartozó Electro World Magyarország Kft. A műszaki cikkek kereskedelmével foglalkozó vállalat eddig a fővárosban egy, agglomerációjában pedig két üzletet létesített.

Jövő áprilisig két új üzlet

A harmadik, Budakalászon felépült elektronikai áruház megnyitását követően Sebestyén Péter ügyvezető igazgató azt mondta: terveik szerint jövő áprilisig további két üzletet szeretnének átadni, amelyből az egyik egy dél-magyarországi városban épülhetne fel. A pécsi, illetve a debreceni terjeszkedés tényét Sebestyén most nem kívánta megerősíteni, mindössze annyit mondott, két vidéki városban is tárgyalnak áruház építéséről, amelyből az egyik valóban Dél-Magyarországon van.

A konkurencia már megjelent vidéken

Terjeszkedik a Praktiker
A következő két és fél évben további új barkácsáruházakat tervez nyitni Magyarországon a Praktiker Kft. a jelenleg működő 14 áruház mellé - derült ki a társaság közleményéből. A Metro AG vezette kiskereskedelmi csoporthoz tartozó barkácsáruházlánc továbbra sem tett le a gyors kelet-európai terjeszkedésről, amelybe bevonja a magyar leányvállalatot is. A romániai terjeszkedést például az itteni érdekeltség felügyeli, ahogyan a magyar tapasztalatokat a bulgáriai 2004-es nyitás során is felhasználják.
Az érintett két város illetékesei egyelőre nem tudnak arról, hogy elektronikai áruházlánc kért volna engedélyt üzlet építésére. Az egyik hetilapban ugyanakkor már áruház-igazgatót keres egy fejvadász cég egy meg nem nevezett, itthon is jelen levő nemzetközi lánc két új üzletéhez. Az Electro World további terjeszkedése önmagában nem újdonság, hiszen a cég bevallottan erre törekszik, ám az érdekesség, hogy az említett két városban már a konkurens Media Markt is megvetette a lábát.

Debrecenben például régóta működik a német csoport üzlete, Pécsett pedig a most épülő Árkád bevásárlóközpontban kap majd helyet egy boltjuk. A két multi között az utóbbi időben kialakult, itthon egyelőre szokatlanul merész verseny így tovább folytatódik.