Salamon
-1 °C
13 °C

Tarthatatlanok az Electro World árai?

2002.02.27. 10:14
Nem garantálhatók hosszú távon azok az akciós árak, amelyeket a múlt hét szerdán hirdetett meg az új, háztartási és szórakoztatóelektronikai termékeket forgalmazó budaörsi áruház - tájékoztatta közös közleményben az Electrolux és a Whirlpool az MTI-t.
Rohrböck András, az Electrolux kereskedelmi igazgatója a hírügynökségnek elmondta, hogy nem kötöttek olyan szerződéseket az érintett áruházzal, amely hosszú távon lehetővé tenné a megnyitón alkalmazott árak fenntartását.

Hogy a vevők ne érezzék becsapva magukat

Ennek közlését a két cég azért tartja fontosnak, hogy a vevők később ne érezzék becsapva magukat. A budaörsi áruház kezdeményezését mindenképpen saját döntésének kell tekinteni - mondta az igazgató.

Nincs közük hozzá

A közlemény kitér arra: a gyártóknak nincs beleszólási joga, hogy egy adott cég milyen kampánnyal nyitja meg áruházát, még abban az esetben sem, ha az a gyártási-, valamint a disztribúciós költségek által indokolt árszínvonal alatt van, sőt számos termék esetében még a beszerzési árat sem éri el.

Rohrböck András elmondta, hogy a Electro World akciója okozhat átrendeződést, illetve koncentrációt a piacon, hatását azonban még korai lenne megítélni.