Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Erős egyedül lesz MFB-vezérigazgató

2002.07.24. 12:00
Mégsem két vezérigazgató vezeti majd a Magyar Fejlesztési Bankot - értesült a Népszabadság. A napilap információja szerint Zdeborsky György - aki Erős János mellett elfoglalta volna a vezérigazgatói székek egyikét - a pénzintézet elnöke lesz.
A Népszabadság úgy tudja, Zdeborsky maga kérte, hogy ne kelljen részt vennie a bank közvetlen irányításában, holott a eredetileg azért született a két vezérigazgatós megoldás, mert Erős kinevezése visszatetszést keltett mind szakmai, mind politikai körökben.

Most Erős János mégis egyedül lesz az egyedüli vezető, helyettese pedig Czirják Sándor, a Magyar Nemzeti Bank egykori alelnöke lesz - írja a Népszabadság. Az MFB jelenlegi elnöke, Palánkai Tibor, akit alig egy hónapja neveztek ki, továbbra is az igazgatóság tagja marad.

Okafogyott törvénymódosítás

A hármas vezetés létrehozásához meg kellett változtatni az MFB-ről szóló törvényt, abban ugyanis az szerepelt, hogy a bankot elnök-vezérigazgató irányítja.

Zdeborsky Györgyöt és Erős Jánost eddig azért nem nevezték ki eddig vezérigazgatónak, mert a törvénymódosítás még nem lépett hatályba. A jogszabály hétfőtől lenne érvényes, ám tulajdonképpen okafogyottá vált, hiszen hosszas tanakodás után az Erős személyével kapcsolatos kritikákat nem vették figyelembe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!