Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eladják az Est FM rádiót

2002.09.20. 12:19
A Pesti Est Kft. megválik rádiójától. Bár a budapesti rádióadó veszteséges volt, a tulajdonosok nem elsősorban ezért adnák el. Az Est médiacsoport új stratégiájába nem fér bele az Est FM. Vegyen most olcsón rádiót Ön!
A Pesti Est Kft. megbízásából az Equilor Befektetési Rt. két napja tette közzé ajánlati felhívását az Est FM 100 százalékos üzletrészének eladására. Az kiíró az ajánlattételre nem határozott meg limitárat, azaz a legnagyobb összeget ajánló befektető veheti meg a céget. Az ajánlattétel határideje szeptember 30.

Az Est Médiacsoport már a nyár elején elhatározta, hogy megpróbálja eladni a rádiót, ám az értékesítési kísérlet nem volt sikeres. A tulajdonosok ezután bízták meg az Equilort, hogy nyílt ajánlattételi felhívást tegyen közzé.

Bár a rádió veszteséges volt, már korábban is érdeklődtek vevők iránta. Információnk szerint a működtetés minimális költsége eléri a havonkénti 5-8 millió forintot. Ez a költség csupán a műszaki eszközök lízingdíját, a sugárzási szerződések díját és a frekvenciabérletet fedezi, a műsorkészítés ára - munkatársak bére, jogdíjak, stb. - még ezen felül terheli az üzemeltetőt.

Sok az érdeklődő

Az elmúlt időszakban körülbelül 15 befektető érdeklődött a radiót üzelmeltető cég megvásárlása iránt, ezek háromnegyede szakmai befektető - mondta el kérdésünkre Szécsényi Bálint, az Equilor munkatársa. Mivel többféle konstrukció is felmerült, most egy újabb körben még több ajánlatot szeretnének begyűjteni, hogy a legjobb áron adhassanak túl a cégen.

Sikeres médiaholding, sikertelen rádió

Az 1992-ben indult ingyenes Pesti Estet kiadó baráti társaság az évek során milliárdos értékű médiaholdingot gründolt, a vidéken is megjelent Est-lapok mellett többek között kávézókat nyitott, elindított az Est.Taxi vállalatot és ma már a Toldi Mozit is üzemelteti.

Az Est FM, vagy másik nevén a Pesti Est Rádió 2000. júliusban kezdte meg működését Budapest körzetében, a korábbi kereskedelmi rádióktól eltérő hangvételű, a 14-40 éves korosztálynak szóló műsorokkal. A szokatlan műsorkoncepció nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: tavaly júliusban új ügyvezető igazgatót neveztek ki a cég élére, majd az idén márciusban 19 műsorvezetőt bocsátottak el, mivel tiltakoztak az alacsony fizetésük és a rádió nem megfelelő infrastruktúrája miatt.