Gusztáv
3 °C
7 °C

Eladják az Est FM rádiót

2002.09.20. 12:19
A Pesti Est Kft. megválik rádiójától. Bár a budapesti rádióadó veszteséges volt, a tulajdonosok nem elsősorban ezért adnák el. Az Est médiacsoport új stratégiájába nem fér bele az Est FM. Vegyen most olcsón rádiót Ön!
A Pesti Est Kft. megbízásából az Equilor Befektetési Rt. két napja tette közzé ajánlati felhívását az Est FM 100 százalékos üzletrészének eladására. Az kiíró az ajánlattételre nem határozott meg limitárat, azaz a legnagyobb összeget ajánló befektető veheti meg a céget. Az ajánlattétel határideje szeptember 30.

Az Est Médiacsoport már a nyár elején elhatározta, hogy megpróbálja eladni a rádiót, ám az értékesítési kísérlet nem volt sikeres. A tulajdonosok ezután bízták meg az Equilort, hogy nyílt ajánlattételi felhívást tegyen közzé.

Bár a rádió veszteséges volt, már korábban is érdeklődtek vevők iránta. Információnk szerint a működtetés minimális költsége eléri a havonkénti 5-8 millió forintot. Ez a költség csupán a műszaki eszközök lízingdíját, a sugárzási szerződések díját és a frekvenciabérletet fedezi, a műsorkészítés ára - munkatársak bére, jogdíjak, stb. - még ezen felül terheli az üzemeltetőt.

Sok az érdeklődő

Az elmúlt időszakban körülbelül 15 befektető érdeklődött a radiót üzelmeltető cég megvásárlása iránt, ezek háromnegyede szakmai befektető - mondta el kérdésünkre Szécsényi Bálint, az Equilor munkatársa. Mivel többféle konstrukció is felmerült, most egy újabb körben még több ajánlatot szeretnének begyűjteni, hogy a legjobb áron adhassanak túl a cégen.

Sikeres médiaholding, sikertelen rádió

Az 1992-ben indult ingyenes Pesti Estet kiadó baráti társaság az évek során milliárdos értékű médiaholdingot gründolt, a vidéken is megjelent Est-lapok mellett többek között kávézókat nyitott, elindított az Est.Taxi vállalatot és ma már a Toldi Mozit is üzemelteti.

Az Est FM, vagy másik nevén a Pesti Est Rádió 2000. júliusban kezdte meg működését Budapest körzetében, a korábbi kereskedelmi rádióktól eltérő hangvételű, a 14-40 éves korosztálynak szóló műsorokkal. A szokatlan műsorkoncepció nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: tavaly júliusban új ügyvezető igazgatót neveztek ki a cég élére, majd az idén márciusban 19 műsorvezetőt bocsátottak el, mivel tiltakoztak az alacsony fizetésük és a rádió nem megfelelő infrastruktúrája miatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!