Sára, Márió
2 °C
6 °C

Hajléktalanok árulják az Esti Hírlapot

2003.04.16. 10:19
Ellenőrizte rikkancshálózatát az ingyenesen terjesztett Esti Hírlap kiadója, az Esti Hírlap Kiadó és Vagyonkezelő Rt. - értesült a Világgazdaság. A lap információi szerint a hajléktalanok közül a hivatalos lapjuk, a Fedél nélkül mellett egyre többen próbálnak meg az egyelőre ingyenes bulvárújsággal is "új piacot" szerezni maguknak.
A vizsgálatra azok után került sor, hogy számos lakossági bejelentés érkezett az Esti Hírlap hajléktalanok általi árusításáról -nyilatkozta a Világgazdaságnak Valencsik Ferenc lapigazgató-főszerkesztő. Mint mondta: az ingyenes lapot szigorú, zárt rendszerben terjesztik. Hangsúlyozta: a rikkancsok szerződésük értelmében nem adhatják át az Esti Hírlapot senkinek sem terjesztésre.

Az értékesítési bevétel nélkül is nullszaldós

Az ingyenes Esti Hírlap naponta 120 ezer példányszámban kerül az utcára. Valencsik Ferenc szerint a terjesztés remittenda nélküli. A vállalkozás egyelőre annak ellenére nullszaldós, hogy a kiadó kénytelen eltekinteni az értékesítési bevételtől. Ráadásul továbbra sem lehet tudni, mikor kaphatja meg a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottságától az engedélyt a kiadó az Esti Hírlap pénzért való mozgóárusítására. A főszerkesztő elmondta azt is: egyelőre csak a négy és fél oldalnyi hirdetésnek köszönhető, hogy nullszaldós a vállalkozás.

Hamarosan a nagyobb vidéki városokban is
Hamarosan nemcsak a fővárosban, hanem a megyeszékhelyeken és a nagyobb vidéki városokban is terjeszteni kezdik az Esti Hírlapot. Valencsik Ferenc szerint leghamarabb erre három hét múlva kerülhet sor. Budapesten április elején került az utcára a lap. Az Esti Hírlapot eleinte 96 forintért, majd az eredeti összeg feléért árulták. Egy hónappal az indulás után vált ingyenessé a lap.