Viola
-6 °C
-2 °C

Új tulajdonos az Esti Hírlapnál

2002.05.27. 12:21
A Napi Gazdaság értesülése szerint megszületett a megállapodás az Esti Hírlap (EH) című bulvár napilap alapítói és kiadói jogának eladásáról. A vevő a Media Network Entertainment Lapkiadó Kft. (MNE) többségi tulajdonosa, a Perolly International Llc.
A Perolly International Llc. ezt követően a lap megjelentetésének előkészületeként további felmérést végez a sajtópiacon. Az nemcsak az olvasói igények vizsgálatát jelenti, hanem újabb terjesztési lehetőségekét is.

Penthouse és Esti Hírlap

A napilap tulajdonosváltásával kapcsolatos információnkat Szűcs Gábor, a nyár végén piacra kerülő, magyar nyelvű Penthouse férfimagazint kiadó MNE ügyvezető igazgatója s egyben a havilap főszerkesztője megerősítette. Az EH tervezett megjelentetésének részleteiről azonban még nem kívánt nyilatkozni. Annyit azonban megjegyzett, hogy a kedvező piaci fogadtatás érdekében újabb pénzügyi befektetőkkel folynak tárgyalások.

Az EH tulajdonjogának eladója, az Irányár Lapok Kiadói és Nyomdaipari Kft. (ILK) képviseletében Póczik Dezső - a vevő felhatalmazása híján - nem árulta el a vételár összegét.

Két éve ötmilliót ért

A Napi Gazdaság korábbi információja szerint az EH valamennyi jogát két évvel ezelőtt értékesítő Pelikán Művészeti, Könyvkiadói és Terjesztői Bt-től, valamint a Budapest Média Kiadói Rt-től árverésen vásárolta meg az ILK, amely a teljes vagyonelemhez akkor ötmillió forintért jutott. A lap szerint a mostani vételár ezt az összeget meghaladta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!