Valér
2 °C
8 °C

Bankkártya lesz az ételutalvány

2006.10.11. 07:52
A Pannon Tikett Kft. nyáron jelent meg az utalványforgalmazási piacon, amelyet eddig három francia cég, az Accor Services, a Le Chéque Déjeuner és a Sodexho fedett le. A magyar tulajdonú, 50 milliós alaptőkével indított cég első termékét a Magyarországi Volksbank Zrt.-vel közösen dolgozta ki. Az ételkártyával könnyebbé válik a vásárlás: a munkavállaló kap egy Visa bankkártyát, amelyen jóváírják a munkáltató által átutalt összeget.

A közbeszerzéseknél is új helyzetet teremtett a hagyományos papíralapú utalványok helyett a közelmúltban forgalomba került új kártyatermék, a Pannon Tikett által forgalmazott Volksbank Ételkártya. Kabai Tibor, a cég ügyvezetője elmondta: a közintézmények eddig az utalványok névértékét vették a közbeszerzési érték alapjának. Ez azt jelentette, hogy a dolgozói létszámot az éves adómentes összeggel felszorozva nagyon könnyen meghaladhatták azt az értékhatárt - a nyolcmillió forintot -, amely felett a közbeszerzési eljárás kiírása már kötelező.

Az új, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel kapcsolatos szolgáltatás a közbeszerzési törvény szerint "pénzügyi szolgáltatásnak"minősül. Így a közbeszerzési értéket annak a díjnak a figyelembevételével kell meghatározni, amelyért az kapható. Az ételkártya éves bruttó díja 1808 forint. Így azoknál a közintézményeknél, ahol a létszám nem éri el a 4200 főt, nem szükséges az eljárás lefolytatása.

A Pannon Tikett Kft. nyáron jelent meg az utalványforgalmazási piacon, amelyet eddig három francia cég, az Accor Services, a Le Chéque Déjeuner és a Sodexho fedett le. A magyar tulajdonú, 50 milliós alaptőkével indított cég első termékét a Magyarországi Volksbank Zrt.-vel közösen dolgozta ki. Az ételkártyával könnyebbé válik a vásárlás: a munkavállaló kap egy Visa bankkártyát, amelyen jóváírják a munkáltató által átutalt összeget. A cég a napokban dobja piacra az ajándékozásra szánt utalványt, a jövő év elején pedig a melegétel-utalványt. A társaság jövőre már több mint 400 millió forint bevétellel és 70 milliót meghaladó nyereséggel számol - mondta Kabai Tibor.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft