Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Többszörösére nőtt az euró-betétek száma a hazai bankokban

2002.01.08. 14:49
Az elmúlt év utolsó hónapjaiban jelentősen megnőtt a kereskedelmi bankok forgalma. Részben a Magyar Nemzeti Bank sajtókampányának köszönhetően, részben az érintett pénzintézetek tájékoztató munkájának hatására mind többen vitték be megszűnő valutanemben otthon őrzött pénzüket, hogy veszteség nélkül helyezzék számlára azt - közölte az euro.hu.
Pontos összesítések még nem készültek, de úgy tűnik: különösen a legnagyobb lakossági bankoknál nőtt jelentősen a devizaszámlák számla és az elhelyezett pénz mennyisége.

A Budapest Banknál november végére az augusztus végi állapothoz képest 30 százalékos volt a növekedés és a decemberi forgalom is további jelentős emelkedést sejtet. A CIB-nél szeptember elejéhez képest az év végére az euró-számlák száma három és félszeresére nőtt, a pénzállomány megduplázódott.

Az MKB-nél csak enyhe növekedést tapasztaltak. Az OTP-nél három hónap alatt 50 százalékkal, 14 ezerre nőtt az euró-számlák száma, az euróban elhelyezett lakossági betétállomány megháromszorozódott, s a decemberi adatokat még nem is ismerjük. A Postabanknál és a Takarékbanknál is 10 százalékot meghaladó volt az állomány-növekedés.