Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Többszörösére nőtt az euró-betétek száma a hazai bankokban

2002.01.08. 14:49
Az elmúlt év utolsó hónapjaiban jelentősen megnőtt a kereskedelmi bankok forgalma. Részben a Magyar Nemzeti Bank sajtókampányának köszönhetően, részben az érintett pénzintézetek tájékoztató munkájának hatására mind többen vitték be megszűnő valutanemben otthon őrzött pénzüket, hogy veszteség nélkül helyezzék számlára azt - közölte az euro.hu.
Pontos összesítések még nem készültek, de úgy tűnik: különösen a legnagyobb lakossági bankoknál nőtt jelentősen a devizaszámlák számla és az elhelyezett pénz mennyisége.

A Budapest Banknál november végére az augusztus végi állapothoz képest 30 százalékos volt a növekedés és a decemberi forgalom is további jelentős emelkedést sejtet. A CIB-nél szeptember elejéhez képest az év végére az euró-számlák száma három és félszeresére nőtt, a pénzállomány megduplázódott.

Az MKB-nél csak enyhe növekedést tapasztaltak. Az OTP-nél három hónap alatt 50 százalékkal, 14 ezerre nőtt az euró-számlák száma, az euróban elhelyezett lakossági betétállomány megháromszorozódott, s a decemberi adatokat még nem is ismerjük. A Postabanknál és a Takarékbanknál is 10 százalékot meghaladó volt az állomány-növekedés.