Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Eva: 20 százalékos adó a házipénztárakra

2002.08.01. 15:37
Az evát választók körében a házi pénztárakban felhalmozott összegekre a méltányos adókulcs 20 százalék körüli lesz - mondta László Csaba pénzügyminiszter csütörtökön.
Az egyszerűsített vállalkozási adó (eva) az első lépés a kis- és középvállalkozások teljesítményének kormányzati támogatásához, ami egyben alapja lehet egy működőképesebb elosztási rendszernek - mondta Medgyessy Péter miniszterelnök csütörtökön Budapesten.

A vállalkozói érdekképviseleti szervezetek vezetőivel tartott egyeztető megbeszélésen a miniszterelnök elmondta: további tárgyalásokra van szükség a kis- és középvállalkozások tőkeellátásáról, gazdasági körülményeik javításáról és a magasabb hozzáadott érték elősegítéséről.

László Csaba pénzügyminiszter közölte: hosszú távon "jó üzlet" lesz az eva, mert várhatóan javítja az adófizetési morált.

Az evát választók körében a házi pénztárakban felhalmozott összegekkel kapcsolatban a pénzügyminiszter elmondta: a méltányos adókulcs 20 százalék körüli lesz. A pénzügyminiszter elfogadhatónak tartja, hogy ezt három részletben fizethessék be a vállalkozók.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!