Sára, Márió
2 °C
6 °C

Bérautó 250 forintért

2004.04.08. 14:29
Április végétől Magyarországon is lehet napi egy euróért autót bérelni - tudta meg a Napi Gazdaság. A cég kizárólag online megrendeléseket fogad el.
A hónap végétől itthon is lehet napi egy euróért, vagyis jelenlegi árfolyamon számolva napi 250 forintért autót bérelni - tudta meg a Napi Online Tasnádi Zoltántól, a FOX Autorent kereskedelmi igazgatójától. A cég csak internetes megrendelést fogad el.

Feltételek

Mint az Index korábban megírta, a vállalkozás azért tudja ilyen olcsón bérbe adni a Smart típusú gépkocsikat, mert a költségeket a járművek felületén hirdető cégek állják. A Napi Gazdaság kérdésére Tasnádi elmondta, hogy az oldalfelületek havi bérleti díja 250 ezer forint és minimum egy hónapot kell igényelni a potenciális hirdetőnek, így a kezdeti húsz darabból álló autóparkkal számolva havi ötmillió forint árbevétellel számol a FOX Autorent.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy emiatt csak meghatározott feltételekkel lehet kibérelni az autót. Az ügyfeleknek vállalniuk kell, hogy naponta legalább harminc kilométert megtesznek, nem hagyják el a fővárost, nem közlekednek autópályán, valamint hogy háromnaponta lemossák, kitakarítják a bérelt autókat.

A konstrukció Nyugat-Európában egyébként már bizonyított: Angliában és Ausztriában is viszonylag sikerrel mutatkozott be. Bécsben az egykori Forma-1-es pilóta, Niki Lauda indította el a szolgáltatást; az üzlet állítólag annyira bejött, hogy Lauda autóparkjának jelentős bővítésére készül.