Árpád
-2 °C
4 °C

Két fantom-Tesco is megnyit ma

2008.03.07. 10:26
A kunszentmiklósi Tesco októberben és a gyömrői december közepén nyílt volna meg, de a szomszédok tiltakozása miatt csúszott mindkét megnyitó. Egészen mostanáig, pénteken mindkét áruházat átadták a vásárlóknak.

Újabb fantomáruházak nyílnak meg, melyeket a szomszédok fellebbezése miatt nem tudtak időben átadni a vásárló közönségnek. A Kunszetmiklósi Tesco átadása 13,1 méteren múlt, ennyivel kellett odébb helyeztetni egy nagyfeszültségű villanyoszopot, mely az egyik szomszéd telkén állt. A Tesco áruháznak legkésőbb december 10-ig kellett volna megkapnia a használatbvételi engedélyt, de az eredeti tervek szerint a boltnak októberben kellett volna megnyitnia.

Gyömrőn a szomszédok az építkezés során elszenvedett káraikra, elmaradt beruházásokra, bepiszkolódott falakra panaszkodnak, emiatt nem vették át sokan a használatbavételi engedélyt, így az nem tudott jogerőre emelkedni. Pedig a kivitelező már ősz végén átadta az épületet és a lánc az összes szakatósági engedélyt is megkapta. A helyiek szerint még fel is töltötték az áruházat megnyitni azonban mégsem tudtak. Az egyik szomszéd például azt kifogásolta, hogy hálószobájuktól tizenegy méternyire van az áruház, és kerítést is nekik kellett építeniük.

Az említett két áruház pénteken nyit, ezen kívül még Egerben is nyit egy szupermarketet az áruházlánc. Mindhárom áruház ezer négyzetméteres.

Gyömrőn a környezetterhelés csökkentése érdekében többféle technológiát alkalmaztak. Egyrészt a hűtőpultokból és a tárolásra szolgáló hűtőkamrákból kivont hőt fűtésre és víz előmelegítésére hasznosítják. Másrészt a kereskedelmi hűtés céljára szén-dioxid gázt használnak a hűtéstechnikában általánosan alkalmazott és nagyságrendekkel károsabb halogénezett szénhidrogének helyett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?