Mátyás
-6 °C
1 °C

Itt a nyolcadik fapados társaság

2004.11.29. 16:22
Decembertől újabb fapados légitársaság kínálja útjait Budapestről. A Jet2.com Manchesterbe kínál olcsó jegyeket az utazni vágyóknak.
December elsejétől napi rendszerességgel köti össze Manchestert Budapesttel a Jet2.com - tájékoztatta a cég az Indexet. A britekkel nyolcra nő a ferihegyi repülőteret használó fapados légitársaságok száma.

Sokan

Az első két fapados légitársaság tavaly tavasszal indította járatait Budapestről. A Snowflake 2003. április 12-től indított gépeket Stockholmba. A Germanwings gépeivel tavaly májustól lehet eljutni Kölnbe. Még ugyanabban az évben felszállt a SkyEurope első gépe is.

Már tavaly ősz óta négy nagyvárosba repül a SkyEurope, majd március 28-tól hat új járatot indított Olaszország, Hollandia, Horvátország és Lengyelország felé. A SkyEurope forgalma erőteljesen növekedett indulása óta.

Ezek után gyors egymásutánban jött az Air Berlin, a Norwegian Air Shuttle, illetve az egyetlen magyar alapítású cég. A Wizz Air az európai unós csatlakozásra időzítette indulását, és mára a ferihegyi kikötő harmadik legnagyobb felhasználójává nőtte ki magát.