Mátyás
-6 °C
1 °C

Közvetlen fapados Budapest és Dubaj között

2008.05.06. 12:32
Tovább bővül a Ferihegyről átszállás nélkül elérhető úti célok száma: május 14-től a Smart Wings légitársaság közvetlen légihidat létesít Budapest és Dubai között.

A Smart Wings cseh diszkont légitársaság Boeing 737-800 típusú gépével hetente egyszer repüli majd a Dubaj-Budapest útvonalat. A szerd a kora délután induló járat különlegessége az, hogy ez az első olyan hosszú távú járat a budapesti repülőtérről, amelyet egy diszkont légitársaság üzemeltet. Az egy irányú jegy 240-260 euró (60-65 ezer forint) körüli áron vehető meg.

Az új járat növeli a Budapest Airport-ról közvetlenül elérhető közel-keleti városok számát, ezen kívül légihidat is biztosít a magyar főváros és a világ egyik legfontosabb légiközlekedési csomópontja között. Jelenleg öt közel-keleti úti cél szerepel a Budapest Airport kínálatában. A bejrúti, a damaszkuszi, a kairói járatot a Malév, az ammanit a Royal Jordanian üzemelteti, Tel Avivba pedig a Malév és az izraeli El-Al is repül.

A Dubaji Nemzetközi Repülőtér az Egyesült Arab Emirátusok legforgalmasabb légikikötője és egyben a nemzeti légitársaság, az Emirates bázisa. Tavaly a repülőtér naponta átlagosan 95 ezer utast szolgált ki, éves forgalma pedig meghaladta a 35 milliót. Jelenleg 120 légitársaság 205 úti célra kínál járatokat, minden kontinensre. Az új Smart Wings járat lehetővé teszi, hogy a Budapest Airport utasai Dubai érintésével érjék el a Távol-Kelet, Afrika és Ausztrália legtávolabbi pontjait.

A Smart Wings az Air Europa-val közösen heti két járatot üzemeltet Budapestről Madridba.