Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ferrari-szalon nyílik Budapesten

2004.04.06. 12:25
Várhatóan nyár végétől gyönyörködhetnek a járókelők a már két hónapja Magyarországra érkezett, ám még ki nem állított Ferrari Modenában.
Ausztriában, Bécsben már van egy Ferrari-szalon, de az olasz márka tovább terjeszkedik kelet felé, és várhatóan június végén megnyitja első budapesti mintaboltját is. Az exkluzív olasz sportautókat a Fiat hazai importőre, az SPQR árusítja, természetesen külön szalonban, ahol a Ferrarik mellett a nem kevésbé elegáns és sportos Maserati modelljei állnak majd.

Még nincs kész

Bár a cég hivatalos honlapján az olvasható, hogy tavaly november óta árulják a Ferrarikat, megtudtuk, hogy a szalon átalakítási munkálatai a tervezettnél lassabban haladnak, ezért nyár előtt semmiképpen nem gyönyörködhetnek a járókelők a kiállított autókban. Természetesen a potenciális vásárlók már most leadhatják vásárlási igényüket, hiszen a kisszériás sportautók szállítási ideje amúgy sem pár napos.

Telefonos megkeresésünkre az eladással foglalkozó illetékesek elmondták, hogy egy Ferrari 360-as Modena már közel két hónapja Budapesten van, de a munkálatok lezárásáig egy garázsban rejtegetik a nagyközönség elöl. Az említett autó végsebessége megközelíti a háromszáz kilométert óránként, nulláról százra négy és fél másodperc alatt katapultálja a negyven szelepes 3,6 literes, 400 lóerős V8-as motor a Ferrari egyik büszkeségét.

Viszik, mint a cukrot

Az Index-kommandó megpróbálta becserkészni a járművet, hogy saját fotókkal és riporttal tegye teljesebbé az anyagot, de a cég képviselői a nagyszámú Maserati- és Ferrari-eladásból fakadó időhiányra, illetve a távoli szalonnyitásra hivatkozva elálltak korábbi szándékuktól, és mégsem nyilatkoztak.

A gyártóról, a maranellói székhelyű olasz Ferrariról annyit érdemes tudni, hogy többségi Fiat-tulajdonban van, tavaly összesen 7077 autót gyártottak, melyből 4238 volt Ferrari, a többi pedig Maserati. A társaság éves árbevétele tavaly megközelítette az 1,3 milliárd eurót, ebből közel húszmillió euró volt a profit. Március közepén tűz ütött ki a gyárban (ahol egyébként Schumacher világbajnok-esélyes Forma 1-es autóját is készítik), a legnagyobb kár az utcai autók motorgyártó üzemét érintette.

A szalon a Váci út 175 alatt található, és várhatóan júniustól várja az érdeklődőket.