Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Nem lesz sztrájk Ferihegyen

2006.04.18. 18:04
4,5 százalékos béremelést kapnak a reptér üzemanyag-kiszolgálói, és még 2 heti jutalmat is, ha eladják kft.-jüket, és az idén már nem sztrájkolnak, nem tiltakoznak és nem fenyegetnek többet.

A Budapest Airport repülőtéri üzemanyag-kiszolgálói által péntekre meghirdetett munkabeszüntetés elmarad, mert a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ) és a GSZSZ megállapodott a Budapest Airport vezetésével - áll a BA kommunikációs igazgatóságának közleményében.

A megállapodás - amelyet több mint háromórás egyeztetés után kedd délután 4 órakor írták alá a felek - tisztázza a béremeléssel, a jutalmakkal és juttatásokkal ,valamint a munkakörülményekkel kapcsolatos kérdéseket. Ennek értelmében a repülőtéri üzemanyag-kiszolgálásban (RÜK Kft.) dolgozók 2006. január 1-jével visszamenőlegesen 4,5 százalékos alapbéremelésben részesülnek. A RÜK Kft. sikeres értékesítése esetén a munkavállalók további 2 heti bérnek megfelelő jutalmat kapnak, ha sztrájkkal, sztrájkfenyegetéssel és egyéb tiltakozással nem veszélyeztetik az üzletág értékesítését.

A RÜK Kft-t 2005 decemberében adta el a Malév a Budapest Airport Rt-nek. A szakszervezetek beleegyeztek abba, hogy 2006-ban nem lépnek sztrájkba, amennyiben a Budapest Airport betartja a megállapodást, és nem módosítja egyoldalúan a munkarend és munkaidő-beosztás jelenlegi rendjét.

A mintegy 70 munkavállalót érintő megállapodással lezárultak az LDFSZ-szel március 24-én megkezdett sztrájktárgyalások.