Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Új charterek és egy fapados Ferihegyen

2006.04.04. 14:41
Ma indult az Air Baltic első járata Vilniusba, május 1-jétől a Blue1 is szállít Helsinkibe, május 9-től pedig a Delta New Yorkba. Nyárra több társaság is bejelentette, chartergépeket indít üdülőközpontokba.
Hat új légitársasággal, öt új célállomással és több mint 40 járatbővítéssel gazdagodik a Ferihegyi repülőtér kínálata az idei "légiközlekedési" nyártól. Ezzel 51-re nő a budapesti repülőtérről közlekedő menetrend szerinti és 10-re a charter-légitársaságok száma. Így összesen már 98 célállomás lesz elérhető a magyar fővárosból közvetlenül - tudatta közleményben a Budapest Airport Rt. Erősödik a budapesti repülőtér balti kapcsolata, miután ma indult a skandináv diszkont-légitársaság, az Air Baltic vilniusi járata, május 1-én pedig a Blue1 Helsinki-Budapest járata startol. Április közepén a SkyEurope közvetlen összeköttetést teremt Nápoly és a magyar főváros között, míg a Delta Airlines május 9-én indítja Budapest New York járatát.

Várhatóan három új charter-légitársaság kezdi meg működését Ferihegyen: az Atlantic Airlines a Lego gyár központjába, a dán Billundba repül, a Sunexpress a törökországi Antalyába indít járatot, a Condor pedig új müncheni utat kínál. A nyári menetrendben több légitársaság újabb, általuk korábban nem repült állomásokat felvett célpontjai közé: a SkyEurope Nápoly mellett immár Bolognát, Burgaszt, Thesszaloníkit is ajánlja. Utóbbi útvonalakon erős verseny alakulhat ki. A dán Sterling Koppenhága után Helsinkire és Stockholmra is rárepül. Számos légitársaság sűrít: a Swissair a korábbi 14-ről 21-re emelte a Zürichbe közlekedő heti járatainak számát, a Malév pedig újabb, ezúttal a gatwicki reptérre közlekedő londoni járatokat indít be.