Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Kipucolták az Il Ferro irodáit

2007.05.08. 19:48
Több ezer ügyfél szerződéseit hagyta hátra az Il Ferro volt budapesti telephelyének udvarán; a szerződéseken az ügyfelek személyes adatai, bankszámlaszámok, személyi igazolványszámok is vannak – hangzott el a Magyar Televízió Híradójában, kedden este. A köztévé híradása szerint a dokumentumokat lefoglalta a rendőrség, amely csalás gyanúja miatt nyomoz.

Egy interjú után az Il Ferro telephelyénél az MTV munkatársai találtak rá a személyes iratokra, szerődésekre. A műsorban bemutatták az Il Ferro budapesti telephelyének irodáit, amelyeket teljesen kiürítettek a múlt héten az autós reklámozással foglalkozó cég munkatársai.

Forgalmi engedély, adóazonosító kártya, lakcímkártya

"A nagy sietségben valószínűleg nem maradt idejük, hogy az ügyfelekkel kötött szerződéseket is elvigyék" – hangzott el a műsorban. A szerződések az ügyfelek adóazonosító jeleit, személyi igazolványszámát, címét, telefonszámát, az autó adatait tartalmazzák. Ezeket a papírokat kirakták a fal mellé. Több száz olyan lapot is találtak, amelyen a forgalmi engedély, adóazonosító kártya, lakcímkártya és jogosítvány volt fénymásolva.

Az Il Ferróval kapcsolatban februárban jelentek meg olyan hírek, hogy a cég nem tud fizetni ügyfeleinek, ezt a társaság vezetése is megerősítette. A cég már február vége óta nem tudott fizetni mintegy nyolcezer ügyfelének, ezért – a szerződésekben is biztosított lehetőséggel élve – három hónapra felfüggesztette a kifizetéseket.

Körmendi Ákos, aki február óta a társaság tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, korábban közölte: az Il Ferro Kft. június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes, reklámozásért járó pénzt, ám a februárra, márciusra és áprilisra járó összeget csak később teljesítik, illetve ennyivel meghosszabbodik a reklámszerződés. Június elején mintegy 300 millió forintot kell kifizetniük.

Százmilliókkal tartoznak

Az autók matricázását végző V. Detty Kft. kedden felszámolási eljárást indított az autós reklámozással foglalkozó Il Ferro Kft.-vel szemben. Az eljárást azért indították, mert az Il Ferro több mint egy hónapja nem egyenlíti ki az alvállalkozóval szemben fennálló számlatartozását. Ennek összege az első információk szerint ötmillió forint, ám a hirado.hu – amely szerint mostanra teljesen kipucolták Il Ferro budapesti irodáját – már 8 millió foritos tartozásról tud.

A helyszínre érkező rendőrök lefoglalták a több ezer oldalnyi dokumentumot. A BRFK nyomozói megtalálták azokat az átutalási szelvényeket is, amelyeket már nem küldött el az Il Ferro az ügyfeleknek, számolt be a köztévé híradója. A Budapesti Rendőr-főkapitányság május 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozás rendelt el az Il Ferro Kft. ügyében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?