Ágnes
-1 °C
2 °C

Eladó magyar földgázmezők

2005.02.07. 15:07
Eladja magyarországi földgázmezőit az Pogo nevű cég. Az amerikai vállalat Jász-Nagykun-Szolnok megyében talált földgázt.
A Magyar Rádió úgy tudja, hogy eladja magyarországi földgázmezőit az amerikai Pogo nevű cég. Jász-Nagykun-Szolnok megye több területén is sikeres próbafurásokat hajtott végre a külföldi földgáztermelő társaság.

Örményes határában 2247 méter mélyen jelentős mennyiségű, 90 százalék tisztaságú földgázt találtak tavaly az amerikaiak. Naponta 400 ezer köbméter földgázt tudtak volna felszínre hozni. Tavaly év végén még úgy volt, hogy 2005 elején a Szolnok-2 elnevezésű mezőn megkezdik a termelést, további terveik között szerepelt az is, hogy Kisújszálláson, Túrkevén és Kenderesen is próbafurásokat végeznek, melyekhez a szakhatósági engedélyeket már beszerezték.

A napokban azonban a houstoni székhelyű cég elnöke bejelentette, hogy kivonulnak Magyarországról. Nem lehet egyelőre tudni, hogy mi lesz az örményesi próbakúttal, hiszen a társaság hazai képviseletét már nem lehet elérni.