Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százmilliót fiktív munkára

2004.09.10. 11:02
Az M6-os autópálya vitatott közbeszerzési eljárásán nyertes konzorcium a 89-es főút egy szakaszának megépítésére 93 millió forintot fizetett egy alvállalkozójának. A BHD Kft. munkásai azonban soha nem jártak az építkezés közelében - tudta meg a Magyar Hírlap.
A Swietelsky Kft. majdnem százmillió forintot fizetett ki alvállalkozójának a 89-es főút építésére. A BHD Kft. azonban soha nem tűnt fel az építési területen, a vállalkozót nem ismeri a projektvezetőség, sem a Vas Megyei Állami Közútkezelő Kft., melynek engedélye nélkül nem is dolgozhatna a cég - tudta meg a Magyar Hírlap.

A Swietelsky egyébként tagja annak a konzorciumnak, mely elnyerte az M6-os érdi szakaszának megépítésére kiírt aokat vitatott küzbeszerzési pályázatot.

A Magyar Hírlap birtokába került számla szerint 93,2 millió forintot kapott a BHD Kft. A teljesítményigazolás szerint az elvégzett munka a főút hídépítési munkák előkészítő földmunkái voltak. A napilap szerint azonban az alvállalkozó semmilyen munkát nem végzett. Vagyis felmerült a kérdés, kihez került a pénz?

Az is furcsa, hogy a BHD március 25-én tett árajánlatot, de a szerződést már néhány nappal korábban, már március 17-én aláírták a felek. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a munkát valójában a Holdép Kft. végezte el.

A BHD teljesítményigazolásán egy olvashatatlan aláírás szerepel, vagyis nem világos, ki igazolta a munkát a Swietelskynél.