Gusztáv
3 °C
7 °C

Százmilliót fiktív munkára

2004.09.10. 11:02
Az M6-os autópálya vitatott közbeszerzési eljárásán nyertes konzorcium a 89-es főút egy szakaszának megépítésére 93 millió forintot fizetett egy alvállalkozójának. A BHD Kft. munkásai azonban soha nem jártak az építkezés közelében - tudta meg a Magyar Hírlap.
A Swietelsky Kft. majdnem százmillió forintot fizetett ki alvállalkozójának a 89-es főút építésére. A BHD Kft. azonban soha nem tűnt fel az építési területen, a vállalkozót nem ismeri a projektvezetőség, sem a Vas Megyei Állami Közútkezelő Kft., melynek engedélye nélkül nem is dolgozhatna a cég - tudta meg a Magyar Hírlap.

A Swietelsky egyébként tagja annak a konzorciumnak, mely elnyerte az M6-os érdi szakaszának megépítésére kiírt aokat vitatott küzbeszerzési pályázatot.

A Magyar Hírlap birtokába került számla szerint 93,2 millió forintot kapott a BHD Kft. A teljesítményigazolás szerint az elvégzett munka a főút hídépítési munkák előkészítő földmunkái voltak. A napilap szerint azonban az alvállalkozó semmilyen munkát nem végzett. Vagyis felmerült a kérdés, kihez került a pénz?

Az is furcsa, hogy a BHD március 25-én tett árajánlatot, de a szerződést már néhány nappal korábban, már március 17-én aláírták a felek. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a munkát valójában a Holdép Kft. végezte el.

A BHD teljesítményigazolásán egy olvashatatlan aláírás szerepel, vagyis nem világos, ki igazolta a munkát a Swietelskynél.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!