Jenő
-2 °C
6 °C

Az IBM után a Flextronics vonul ki?

2002.11.29. 11:09
Ha az uniós csatlakozás után megszűnnek a multinacionális vállalatoknak nyújtott adókedvezmények, elképzelhető, hogy a Flextronics is búcsút mond Magyarországnak.
A társaság európai elnöke, Humphrey Porter jelenleg az unió legfelsőbb szintjein lobbizik, ám ha a csatlakozás után a támogatási rendszer jelenlegi formájában nem tartható fenn, a Flextronicsnak át kell gondolnia magyarországi tevékenységét - írta a bécsi Wirtschaftsblatt.

A Flextronics négy magyarországi gyárában jelenleg mintegy tízezer főt foglalkoztat; az elsősorban exportra termelő társaság tavalyi árbevétele meghaladta az 570 milliárd forintot, vagyis a kivonulása minden szempontból érzékenyen érintené a magyar gazdaságot.

A nyugat-európai munkahelyek is veszélybe kerülhetnek

A társaság európai elnöke szerint azonban a csatlakozó országokkal kötött esetleges kedvezőtlen uniós megállapodás nem csupán Magyarországot, hanem Ausztriát és Németországot is kellemetlenül érintheti. A Flextronics a nagyobb hozzáadott értékkel bíró tervezést és fejlesztést ugyanis nyugaton végezteti, tehát ha a gyártást például Ázsiába telepítik, úgy a nyugat-európai munkahelyek is veszélybe kerülnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?