Sára, Márió
2 °C
6 °C

Ezer embert rúg ki a Flextronics

2006.02.07. 12:38
A Fletronix Magyarország 950 ember, vagyis a munkavállalók majdnem felének elbocsátását tervezi. A nyíregyházi gyár a termelés szezonalitásával indokolta lépését.
A Flextronics Magyarország 950 ember elbocsátását jelentette be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei munkaügyi központnak - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A Flextronics illetékese elmondta: 950 a maximálisan elbocsátandók száma, ha azonban új megrendelések érkeznek a nyíregyházi gyárhoz, akkor ennek megfelelően kevesebb embert küldenek el. A nyíregyházi gyárban jelenleg mintegy 2000 embert foglalkoztat a Flextronics úgy, hogy tavaly a második félévben gyakorlatilag a most maximálisan elbocsátandók számával bővítette az alkalmazottak táborát.

A munkások felvétele és elbocsátása közötti rövid időszakkal kapcsolatban a Flextronics közölte, hogy a termelés szezonális. Az ingadozás pedig attól függ, hogy a megrendelők mikor, mennyi termék előállítását rendelik meg a gyártól. A nyíregyházi gyár kapacitásáról részleteket nem közölt a Flextronics, csupán annyit árul el, hogy háztartási és irodai elektronikai termékek előállítása történik a kelet-magyarországi egységben.

Temesfalvi Miklós, a szabolcsi munkaügyi központ igazgatója elmondta: a Flextronics nyíregyházi gyára a csoportos létszámleépítés ütemezését is bejelenti majd a szervezetnek. Hozzátette: az amerikai tulajdonú cég a Munkaügyi Törvény előírásai szerint hajtja végre a 950 dolgozó elbocsátását.