Diána
12 °C
27 °C

Ma olcsóbban ebédelhetünk a Balatonnál

2008.09.14. 08:59
Legalább 30 százalékkal olcsóbban lehet enni vasárnap három Balaton-parti megye éttermeiben és cukrászdáiban. A Családi vasárnap elnevezésű kezdeményezéshez Somogy, Veszprém és Zala megyében azok a vendéglátók csatlakoztak, amelyek védnöki táblával rendelkeznek.

Az akciót a három megye kereskedelmi és iparkamarái a Torkos csütörtök mintájára hirdették meg - közölte korábban Béni Szilvia, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársa. A védnöki táblával jelzett minősítési rendszer 2002 óta működik a három tóparti megyében, a három kamara együttműködésében.

Az akcióval a védnöki táblával elismert vendéglátóhelyeket és az éttermi kultúrát szeretnék reklámozni. Veszprém megyében 16, Somogyban 17, Zalában pedig 24 étteremben, illetve cukrászdában lehet majd torkoskodni.

Veszprém megyében a vendéglátóhelyek 30 százalékos kedvezménnyel várják a vendégeket, de Somogy és Zala megyében van olyan vendéglátó egység, ahol 40 vagy akár 50 százalékos kedvezményt is adnak.

A 30 százalékos kedvezmény a helyben fogyasztott ételekre vonatkozik. A kedvezményt biztosító éttermek és cukrászdák listája a veszprémi kamara honlapján oldalon olvasható.