Szilárda
-4 °C
3 °C

Fejcserés letámadás az MFB leányvállalatainál?

2002.06.14. 09:09
A FigyelőNet értesülése szerint a Magyar Fejlesztési Bank egy napokban szétküldött körlevélben arra kérte leányvállalatai vezetőit, hívjanak össze közgyűlést. Az egyik napirendi pont - minden cégnél - a vezetők visszahívása.
Az MFB arra kérte az érintetteket, hogy a társasági szerződés figyelembe vételével a lehető legrövidebb időn belül hívjanak össze közgyűlést - erősítette meg az internetes gazdasági lapnak az MFB. A napirendi pontok között szerepel a vezetők visszahívása.

A fejlesztési bank tájékoztatása szerint azért kérték fel a vezetőket a közgyűlés összehívására, mert tájékozódni szeretnének. S bár szerepelnek személyi kérdések a napirendi pontok között, ez nem jelenti azt, hogy minden cégnél teljes igazgatóság-, felügyelőbizottság- és menedzsmentváltás lesz.

Azokat a leányvállalatokat keresték meg, amelyekben 50 százaléknál nagyobb az MFB tulajdonrésze. A fejlesztési bank tervei szerint 1-2 hónapon belül minden cégnél meg lehet tartani a közgyűlést.

A FugyelőNet értesülései szerint a megkeresettek között van: a Nemzeti Autópálya Rt., a Magyar Gázszolgáltató Kft., a Konzumbank, az MFB Ingatlanforgalmazó Kft., a Dél-Gabona Rt., a Hungexpo Rt., a Siotour Rt., a Tőketárs Kft. és a Zsolnay Manufaktúra Rt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!