Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Irodaházból fapados hotel lesz

2007.10.16. 08:15
Egy osztrák cég négy közép-európai országban 200 millió eurót költ fapados szállodák kialakítására. Irodaházakat építenek át, mert ma a szállodában jobb üzlet van, mint az irodákban.

Irodaépületeket alakít át alacsony költségvetésű szállodákká a bécsi tőzsdén jegyzett Warimpex AG és a francia Louvre Hotels 500 millió eurós közös projektjében. Jelen körülmények között az irodaépületeknél nagyobb megtérülést mutatnak a szállodák, viszont egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy egyik jobb befektetés lenne a másiknál – nyilatkozta a Világgazdaságnak Christoph Salzer, a Warimpex szóvivője.

Az osztrák cég első fázisban a hazánkon kívül Cseh- és Lengyelországot, valamint Szlovákiát felölelő kelet-közép-európai régióban 150 millió, ezen belül Magyarországon 35-40 millió eurós szállodafejlesztéseket terveznek a következő egy-másfél évben.

Christoph Salzer úgy véli, az alacsony költségű szállodák piaca dinamikusan fejlődik a régióban, a Louvre Hotelsszel közösen elsősorban az üzleti utazókat kívánják megcélozni. Ugyanakkor nem fővárosokra koncentrálnak kizárólag, így hazánkban Budapesten kívül a vidéki nagyvárosok is potenciális célpontok lehetnek.

A projekt levezénylésére 50-50 százalékos tulajdonrészben vegyes vállalatot alapítottak, amelynek létrejöttét még nem hagyta jóvá az európai versenyügyi hatóság. A szóvivő reményét fejezte ki az iránt, hogy az első szálloda egy éven belül megnyithatja kapuit.

A szállodák fejlesztését a Warimpex, üzemeltetését pedig a Louvre Hotels végzi majd. A francia szállodalánc négy márkanév alatt 806 olcsó szállodát üzemeltet Nyugat-Európában és világszerte. Magyarországon a Campanile és Premiere Classe szállodamárka lesz elérhető.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!