Emőke
-4 °C
9 °C

Összefog a Magyar Turizmus Rt. és a SkyEurope

2004.06.25. 08:31
Az együttműködési megállapodás egy évre szól. A fapados légitársaságok évente félmillió új utast hoznak Magyarországra, elsősorban tehetős külföldieket.
Galla Gábor, a Magyar Turizmus (MT) Rt. vezérigazgatója és Christian Mandl, a SkyEurope vezérigazgatója csütörtökön együttműködési megállapodást írt alá. Az egyezség értelmében a két cég egy éven keresztül támogatja egymást, közösen , vásárokon, a légitársaság pedig utazási lehetőséget biztosít az MT-jelennek meg például kiállításokonnek, hogy az partnereivel és külföldi újságírókkal népszerűsíthesse Magyarországot. A szerződés szerint Miss Európa 2003, azaz Laky Zsuzsa fotója díszíti majd a SkyEurope gépeit.

Tehetősek

Galla egyébként a fapadosok megjelenésétől évi félmillió új külföldi turistára számít, vagyis olyanokra, akik e nélkül nem jöttek volna Magyarországra. Meglepő módon ez a kör a tehetősebbekhez tartozik, hiszen ők az év első öt hónapjában a hazai 4-5 csillagos szállodák forgalmát a tavalyihoz képest harminc százalékkal bővítették - derült ki a vezérigazgató szavaiból. Az MT ezzel a lépésével nem sérti meg az unió versenyszabályozását, s más légitársaság érdekeit, hiszen más légiközlekedési vállalkozással is kötött hasonló marketingszerződést.

Mandl elmondta, hogy a SkyEurope tavaly novemberi indulása óta több mint 150 ezer repülőjegyet értékesített a Magyarországra vagy innen induló járataira. Ennek felét külföldiek vették meg, s Mandl várakozásai szerint ez az arány a későbbiekben is megmarad. A cég idén a budapesti járatokon háromszázezer utassal számol.

A vezérigazgató kifejtette, hogy a Wizz Air megjelenése nem hoz lényeges változást a SkyEurpoe életében, hisz bár három útvonalon (London, Róma és Párizs) versenyeznek egymással, de különböző repülőtereket használnak. A SkyEurope Budapestről jelenleg tíz városba közlekedtet járatokat, s társaság a következő téli menetrendjében már több útvonalon, naponta több járatot közlekedtet majd.