Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Gansperger Gyula távozik a Wallis vezérigazgatói székéből

2007.06.27. 15:14
Kiemelkedõen eredményes év után megválik a Wallis Zrt. vezérigazgatói posztjától Gansperger Gyula, helyét 2007. szeptember 1-jétõl Müllner Zsolt veszi át - olvasható az Infó rádió honlapján. Gansperger Gyula a rádiónak elmondta: sikeres cégcsoportot ad át utódjának, akinek a munkáját igazgatósági tagként segíti, és elképzelhetõ, hogy a vagyonkezelési területen további feladatot vállal. Gansperger 2006. január 1-jével került Bajnai Gordon helyére, aki azóta önkormányzati miniszter lett.

Kimagasló eredmény ért el a Wallis-csoport 2006-ban. A cégcsoport minden eleme nagyon nyereséges volt: az ingatlancsoport több mint 4 milliárd forintos, a Wallis Zrt. és a közvetlen hatáskörében mûködõ cégek majdnem 2 milliárd forintos, a Graboplast Rt. pedig több mint egymilliárd forintos profitot realizált - közölte Gansperger Gyula az Infó rádió tudósítójával.

A tervekrõl Gansperger Gyula elmondta, további növekedést és jelentõs profitot várnak a meglévõ cégektõl 2007-ben is. Az új területeken, az információtechnológiában és a környezetvédelemben akvizíciókat is terveznek. Az esetleges külföldi terjeszkedésrõl még nem született döntés, ez a következõ egy év feladata.

Gansperger Gyula közölte: egyelõre nem gondolkoznak a cég tõzsdei bevezetésén, mert - mint fogalmazott - nem kívánják a profitot megosztani a tõzsdei befektetõkkel.

A vezérigazgató, aki négy éve dolgozik a Wallis Zrt.-nél, posztját pedig 2006 januárja óta tölti be, a rádiónak elmondta, a tulajdonossal közösen úgy döntöttek, augusztus 31-én leköszön posztjáról. Helyét Müllner Zsolt veszi át. Gansperger Gyula közölte, továbbra is igazgatósági tag marad. Elképzelése szerint elsõsorban vagyonkezeléssel kapcsolatos munkát szeretne végezni a csoporton belüli új területeken. Egyelõre még folyik a belsõ egyeztetés ezzel kapcsolatban - tette hozzá a vezérigazgató.

Arra a kérdésre, hogy miért köszön le a posztjáról, azt mondta: a Wallis Zrt.-ben a leányvállalatok nagy önállósága miatt most elsõsorban tranzakció-centrikus és stratégiai vagyonkezelési munkát kell folytatni, nem az eddigi idõszakot jellemzõ "napi rendrakást, napi átalakítást".