Judit
2 °C
7 °C

Nem kell a gázüzletág

2002.04.25. 15:56
László Csaba egy mai konferencián többek között megismételte, hogy nem lesz lakossági gázáremelés, ám kijelentette: szerinte nem valószínű, hogy a következő kormány megvenné a Mol gázüzletágát. A szocialisták pénzügyminiszter-jelöltje több, jelenleg állami tulajdonban lévő cég kisebbségi részének tőzsdére vitelével is élénkítené a börzét.
Az árfolyampolitika, a jelenlegi sávhatárok és a sávközép maradnak, s az EU-hoz és talán az EMU-hoz is ezekkel fogunk csatlakozni - jelentette ki László Csaba az ING által szervezett, Befektetési kilátások a választások után című konferencián.

Nem kizárt a pótköltségvetés

A szocialisták pénzügyminiszter-jelöltje szerint mindenképp módosítani kell a költségvetést, s az sem kizárt, hogy pótköltségvetést kell készíteni. László megismételte, hogy nem lesz lakossági gázáremelés, s elmondta: szerinte nem valószínű, hogy a következő kormány megveszi a gázüzletágat.

Az MVM és a Magyar Posta kapcsán a szakember kijelentette, hogy az állami vállalatok privatizációjáról még nem születtek konkrét döntések, ám szerinte mind a tőzsdének, mind az érintett cégeknek jót tenne, ha a többségi állami részesedés megtartásával egy kisebbségi pakettet tőzsdére vinnének.

László szerint az utóbbi egy-másfél évben a hazai befektetési környezet nem alakult jól, ezen változtatni kell, akár úgy is, hogy az ITDH Kht.-nak a működőtőke-beáramlás elősegítése érdekében több forrást juttatnak.

László Csaba reálisnak nevezte az MNB mind az idei, mind pedig a jövő évi inflációs célkitűzését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?