Timót, Xénia
2 °C
6 °C

Nem kell a gázüzletág

2002.04.25. 15:56
László Csaba egy mai konferencián többek között megismételte, hogy nem lesz lakossági gázáremelés, ám kijelentette: szerinte nem valószínű, hogy a következő kormány megvenné a Mol gázüzletágát. A szocialisták pénzügyminiszter-jelöltje több, jelenleg állami tulajdonban lévő cég kisebbségi részének tőzsdére vitelével is élénkítené a börzét.
Az árfolyampolitika, a jelenlegi sávhatárok és a sávközép maradnak, s az EU-hoz és talán az EMU-hoz is ezekkel fogunk csatlakozni - jelentette ki László Csaba az ING által szervezett, Befektetési kilátások a választások után című konferencián.

Nem kizárt a pótköltségvetés

A szocialisták pénzügyminiszter-jelöltje szerint mindenképp módosítani kell a költségvetést, s az sem kizárt, hogy pótköltségvetést kell készíteni. László megismételte, hogy nem lesz lakossági gázáremelés, s elmondta: szerinte nem valószínű, hogy a következő kormány megveszi a gázüzletágat.

Az MVM és a Magyar Posta kapcsán a szakember kijelentette, hogy az állami vállalatok privatizációjáról még nem születtek konkrét döntések, ám szerinte mind a tőzsdének, mind az érintett cégeknek jót tenne, ha a többségi állami részesedés megtartásával egy kisebbségi pakettet tőzsdére vinnének.

László szerint az utóbbi egy-másfél évben a hazai befektetési környezet nem alakult jól, ezen változtatni kell, akár úgy is, hogy az ITDH Kht.-nak a működőtőke-beáramlás elősegítése érdekében több forrást juttatnak.

László Csaba reálisnak nevezte az MNB mind az idei, mind pedig a jövő évi inflációs célkitűzését.